header

Parmesaani-persiljakala on helppo kalaherkku italialaisittain

kalaSuositusten mukaan kalaa olisi hyvä syödä pari kertaa viikossa. Ja miksipä siitä ei saman tien tekisi herkullista!

Suomalaiset ovat ihastuneet helppoon uuniloheen (tai kirjoloheen), mutta myös vaalealihaisesta kalasta saa helposti hyvää uunissa.

Tyyriimmän viikonloppuversion parmesaanilla leivitetyistä kalafileistä saa ahvenesta, kuhasta tai siiasta, mutta arkena voi yhtä hyvin kokata pakasteesta sulatetuista seitifileistä.

Parmesaani-persiljakala
400 g vaalealihaista kalaa
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl silputtua persiljaa
ripaus suolaa ja pippuria
1 luomusitruunan mehu

Valuta kalafileille sitruunamehua. Sekoita parmesaani ja persiljasilppu laakealla lautasella ja kääntele kalafileitä seoksessa. Voitele uunivuoka öljyllä ja asettele kalafileet vuokaan hiukan limittäin. Valuta fileiden päälle öljyä ja sirota suolaa ja pippuria. Paista uunissa 225 asteessa 10 minuuttia. Kala on kypsää, kun se lohkeaa haarukalla helposti. Varo ettei kala kypsy yli ja kuiva. Voit koristella valmiin ruuan persiljasilpulla ja sitruunalohkoilla.

Vinkki: jos käytät Valkosipuliöljyn sijaan maustamatonta Virgino-öljyä, voit lisätä 1–2 murskattua valkosipulin kynttä parmesaani-persiljaseokseen.

Pin It

Kisakatsomoon tarjottimellinen naposteltavaa ja dippejä

kategoriassa Blogi

Tänä kesänä ei ole vapaa-ajanvietto-ongelmia jalkapallon MM-kisojen ansiosta! Kisojen seuraaminen vaatii kunnon eväät. Varaa tarjottimelle…

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

kategoriassa Ajankohtaista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.…

Uusi rypsisato talteen

kategoriassa Ajankohtaista

Syksyn rypsisato on kypsynyt parhaimmilleen ja sopimusviljelijämme ahkeroivat pelloilla taatakseen Virgino-rypsiöljyn saannin myös lähitulevaisuudessa. Kulunut…