Korealainen jauheliha-kasviskeitto lämmittää pakkasilla

korealainen jauhelihakeittoKevättalvi on keittojen luvattua aikaa.

Korealainen jauhelihakeitto tarjoillaan kuumana, ja lisää lämpöä tulee gochujang-chilitahnasta, jota on keiton mausteena. Toki muukin chilitahna tai chilimauste käy tähän ruokalajiin.

Poikani tykkää chilistä erityisen paljon, joten lisään keittoon tuorettakin chiliä.

Tämä keitto on kevyt ja värikäs kirkkaan liemen ja kasvisten ansiosta, vaikka lihakeitosta onkin kyse. Ihan parasta arki-illan ruokaa, jota kannattaa keittää jääkaappiin useamman päivän satsi!

Korealainen jauheliha-kasviskeitto
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä/Valkosipuliöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 rkl tomaattisosetta (pyreetä)
1 l vettä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
100 g keräkaalia suikaleina
100 g porkkanaa ohuina suikaleina
100 g sokeriherneen palkoja (tuore tai pakaste)
1 rkl soijaa
2 tl raakaruokosokeria
1 rkl gochujang-chilitahnaa tai muuta chilitahnaa
1 rkl inkiväärimurskaa tai raastettua tuoretta inkivääriä
1 tuore chili
½ dl tuoretta korianteria silputtuna

Ota jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruoanlaittoa.

Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha, sipulit ja tomaattisose kuumassa öljyssä kattilan pohjalla.

Lisää vesi ja murenna joukkoon liemikuutiot. Kiehauta.

Lisää kasvikset, mausta keitto ja keittele vartin verran. Tarkista maku.

Leikkaa tuore chili viipaleiksi, silppua korianteri ja ripottele keiton pintaan. Keitto on valmis tarjottavaksi.

Pin It