header

Unohda eksoottiset superruuat – nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden

16 LUOMU fiilis muokattu

”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen. Kolehmaista haastatteli Helsingin Sanomat. Yksi hänen mainitsemistaan kotimaisista ruuista, joilla on ylivoimaiset terveysvaikutukset, on rypsiöljy.

HALUAISITKO saada syömästäsi ruuasta myös terveysvaikutuksia?
Unohda gojimarjat, spirulina, maca-jauhe ja chiansiemenet. Suomessa on syöty superruokaa jo pitkään.

”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta, mutta meille tuttuina tuotteina”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen Itä-Suomen yliopistosta.

Mutta kuusi kaikille suomalaisille tuttua ruokaa nousee Kolehmaisen mukaan terveysvaikutuksissaan yli muiden: ruisleipä, kaura, mustikat, kala, rypsiöljy ja hapanmaitotuotteet.

Rypsiöljy on hyväksi iholle

Välimeren ruokavaliossa suositaan oliiviöljyä, mutta tuttu kotimainen rypsiöljy on vähintään yhtä hyvä, jollei parempikin valinta.

”Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on monipuolisempi kuin oliiviöljyssä, ja se sisältää elimistölle välttämättömiä rasvahappoja. Lisäksi rypsiöljyn maku on neutraali, joten se sopii moniin ruokiin.”

Kolehmaisen mukaan rypsiöljyn sisältämät rasvahapot parantavat rasva-aineenvaihduntaa, vahvistavat osaltaan elimistön puolustusmekanismeja, edesauttavat hyvää verensokeriaineenvaihduntaa ja vaikuttavat suotuisasti myös ihon ja limakalvojen hyvinvointiin.

”Atooppinen tai hilseilevä iho kaipaa usein tyydyttymättömiä rasvahappoja”, Kolehmainen toteaa.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan:
http://www.hs.fi/ruoka/art-2000005231131.html 


Pin It

Terveellisyys on yleisin syy rypsiöljyn käyttöön

kategoriassa Ajankohtaista

Kotimainen rypsiöljy on nykyaikaisin ja monikäyttöisin ruokaöljy. Tätä mieltä olivat sekä kuluttajat että ruoka- ja…

Fetasalaatti tuo kevään ruokapöytään

kategoriassa Blogi

Perinteinen fetajuustosalaatti pitää pintansa. Se on erinomainen lisuke monelle ruualle, esimerkiksi grillatulle lihalle tai broilerille…

Suomi 100 juhlamenun toinen suunnittelija Kim Palhus:

kategoriassa Ajankohtaista

Vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset raaka-aineet kunniaan Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan…