header

Rosmariiniöljyssä paistettua kuhaa ja pinaattimuhennosta

paistettu kalaa ja pinaattiLomalla moni kalastaa mielellään – tai hakee tuoretta kalaa torilta, ja kasvimaa alkaa tuottaa satoa.

Pinaattimuhennos sopii erinomaisesti kalan ja uusien perunoiden kera. Pinaatin sijasta voi käyttää myös pieniä nokkosen versoja taikka mangoldia.

Virginon makuöljyillä näistäkin hyvistä, yksinkertaisista kesäherkuista saa helposti vielä maukkaampia. Makuöljyn sijaan voi käyttää myös perinteistä kylmäpuristettua rypsiöljyä, silloin ruokaan kannattaa lisätä hiukan enemmän mausteita.

Kala:
600 g kuhafileetä tai muuta tuoretta kalaa fileoituna
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
½ tl suolaa, mielellään hienokiteistä merisuolaa
valko- tai mustapippuria rouhittuna tai myllystä
½ sitruunan mehu

Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja halutessasi pieni tilkka voita. Paista kuha rapeaksi paistinpannulla nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista hetki toiseltakin puolelta, jotta pinta saa hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Pinaattimuhennos:

1 l (250 g) pinaatin lehtiä
1 sipuli
2 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua musta- tai valkopippuria

Huuhtele ja kuivaa pinaatit tarvittaessa hyvin. Hienonna ne karkeaksi. Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää pinaatti, anna höyrystyä kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää ruokakerma. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Mausta.

Pin It

Perinteinen kermainen lohikeitto on saariston kesäruokaa

kategoriassa Blogi

Joskus se perinteinen, isoäidin ruokaohje on kaikkein paras. Lohessa on runsaasti hyviä rasvoja, ja kylmäpuristetusta…

Grillilautanen rakentuu bratwursteista, lihapullista ja perunaviipaleista

kategoriassa Blogi

Grillatun ruoan tuoksu houkuttelee ja tekee kesäillasta juhlan. Grillilautasen voi koota monenlaisista aineksista, myös vaikkapa…

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sopivat pohjoismaiselle väestölle

kategoriassa Ajankohtaista

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sopivat pohjoismaiselle väestölle ja nojaavat laajaan tutkimusnäyttöön, sanoo ravitsemusterapian professori Ursula Schwab. Maaseudun…