header

Rosmariiniöljyssä paistettua kuhaa ja pinaattimuhennosta

paistettu kalaa ja pinaattiLomalla moni kalastaa mielellään – tai hakee tuoretta kalaa torilta, ja kasvimaa alkaa tuottaa satoa.

Pinaattimuhennos sopii erinomaisesti kalan ja uusien perunoiden kera. Pinaatin sijasta voi käyttää myös pieniä nokkosen versoja taikka mangoldia.

Virginon makuöljyillä näistäkin hyvistä, yksinkertaisista kesäherkuista saa helposti vielä maukkaampia. Makuöljyn sijaan voi käyttää myös perinteistä kylmäpuristettua rypsiöljyä, silloin ruokaan kannattaa lisätä hiukan enemmän mausteita.

Kala:
600 g kuhafileetä tai muuta tuoretta kalaa fileoituna
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
½ tl suolaa, mielellään hienokiteistä merisuolaa
valko- tai mustapippuria rouhittuna tai myllystä
½ sitruunan mehu

Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja halutessasi pieni tilkka voita. Paista kuha rapeaksi paistinpannulla nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista hetki toiseltakin puolelta, jotta pinta saa hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Pinaattimuhennos:

1 l (250 g) pinaatin lehtiä
1 sipuli
2 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua musta- tai valkopippuria

Huuhtele ja kuivaa pinaatit tarvittaessa hyvin. Hienonna ne karkeaksi. Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää pinaatti, anna höyrystyä kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää ruokakerma. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Mausta.

Pin It

Virgino valloitti sydämen - Kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi

kategoriassa Ajankohtaista

– Kylmäpuristettua rypsiöljyä on löytynyt kaapista jo useamman vuoden ajan satunnaisesti. Mutta viime kesänä villiinnyin,…

Ulkona tuoksuu kevät

kategoriassa Blogi

Lumet sulaa huimaa vauhtia ja kesä tekee tuloaan. Jälleen kerran kausi meni todella nopeasti, mutta…

Täydellinen kakku

kategoriassa Blogi

Viikonloppuna on rakkaiden ystävieni häät. Siellä on kakkubuffetti, johon kaikki jotka haluavat, voivat tuoda itse…