header

Uunissa paahdetut kaalit ovat täynnä kuituja ja vitamiineja

uunikaalitKaali on terveellistä ja hyvää vielä kevätkaudellakin. Mutta mitä kaaleista kannattaa valmistaa?

Helposti hyvää saa paahtamalla viipaloidut kaalit uunissa. Ravintoaineet eivät liukene veteen, ja öljy parantaa ravintoarvoa entisestään.

Öljytilkan lisääminen kannattaa, sillä monet aromi- ja ravintoaineet ovat rasvaliukoisia. Ja ruokaan saa samalla lisää herkullista makua.

Uunissa voi paahtaa monia eri kaaleja, vaikkapa kerä-, puna- ja kyssäkaalia.

Uunissa paahdettu kaali
2 kaalia (esim. kerä-, puna- tai kyssäkaalia)
4 rkl Virginon makuaöljyä maun mukaan (Rosmariini-, Valkosipuli- tai Chiliöljyä) tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim. persiljaa tai timjamia

Pese kaalit ja poista tarvittaessa päällimmäinen lehtikerros. Viipaloi kaalit noin 1,5 sentin paksuisiksi. Asettele viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.

Pirskota niille sitruunamehua ja öljyä sekä ripota kevyesti suolaa ja pippuria.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa ½ tuntia.

Kaaliviipaleet sopivat monen liha-, broileri- ja kasvisruokien lisukkeeksi.

Pin It

Itä-Suomen yliopiston tutkimus: suomalaiset eivät saa liikaa linolihappoa

kategoriassa Ajankohtaista

Linolihappoa eli omega-6-sarjan rasvahappoa pitää saada ruoasta riittävästi. Terveellisellä suomalaisella ruokavaliolla, johon kuuluu rypsiöljyä, ei…

Reseptikisassa menestynyt Sari Nieminen: Virginoa joka päivä

kategoriassa Ajankohtaista

Sari Niemisen perheessä Kausalassa käytetään kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin puuronsilmänä sen kotimaisuuden ja terveellisyyden takia. Sari…

Broileri-halloumipizza valmistuu grillissäkin

kategoriassa Blogi

Grillauskausi on alkanut. Jos et ole vielä ehtinyt kokeilla viime kesien hittiä, grillissä valmistettua pizzaa,…