header

Uunissa paahdetut kaalit ovat täynnä kuituja ja vitamiineja

uunikaalitKaali on terveellistä ja hyvää vielä kevätkaudellakin. Mutta mitä kaaleista kannattaa valmistaa?

Helposti hyvää saa paahtamalla viipaloidut kaalit uunissa. Ravintoaineet eivät liukene veteen, ja öljy parantaa ravintoarvoa entisestään.

Öljytilkan lisääminen kannattaa, sillä monet aromi- ja ravintoaineet ovat rasvaliukoisia. Ja ruokaan saa samalla lisää herkullista makua.

Uunissa voi paahtaa monia eri kaaleja, vaikkapa kerä-, puna- ja kyssäkaalia.

Uunissa paahdettu kaali
2 kaalia (esim. kerä-, puna- tai kyssäkaalia)
4 rkl Virginon makuaöljyä maun mukaan (Rosmariini-, Valkosipuli- tai Chiliöljyä) tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim. persiljaa tai timjamia

Pese kaalit ja poista tarvittaessa päällimmäinen lehtikerros. Viipaloi kaalit noin 1,5 sentin paksuisiksi. Asettele viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.

Pirskota niille sitruunamehua ja öljyä sekä ripota kevyesti suolaa ja pippuria.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa ½ tuntia.

Kaaliviipaleet sopivat monen liha-, broileri- ja kasvisruokien lisukkeeksi.

Pin It

Bergvikin kartanossa tarjotaan perinteistä suomalaista kotiruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Bergvikin kartano ja toimintakeskus sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla Salossa Hirsijärven rannalla. Tilan omistaa Bergvikin Säätiö, ja…

Öljyt vaihtoon - Rypsiöljy on öljyjen aatelia

kategoriassa Ajankohtaista

Kun vaihdat öljyyn, moottorisi alkaa kehrätä. Voiteleva vaikutus tuntuu jokaisessa solussa ja näkyy niin voinnissa,…

Suklaanaamio kotikonstein!

kategoriassa Blogi

Suklaahoidot ovat pitkään olleet trendikkäitä hoitoloissa ja kylpylöissä. Ihoa pehmittävän ja virkistävän suklaanaamion voi tehdä…