Kaali on terveellistä ja hyvää vielä kevätkaudellakin. Mutta mitä kaaleista kannattaa valmistaa?
Helposti hyvää saa paahtamalla viipaloidut kaalit uunissa. Ravintoaineet eivät liukene veteen, ja öljy parantaa ravintoarvoa entisestään.
Öljytilkan lisääminen kannattaa, sillä monet aromi- ja ravintoaineet ovat rasvaliukoisia. Ja ruokaan saa samalla lisää herkullista makua.
Uunissa voi paahtaa monia eri kaaleja, vaikkapa kerä-, puna- ja kyssäkaalia.
Uunissa paahdettu kaali
2 kaalia (esim. kerä-, puna- tai kyssäkaalia)
4 rkl Virginon makuaöljyä maun mukaan (Rosmariini-, Valkosipuli- tai Chiliöljyä) tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim. persiljaa tai timjamia
Pese kaalit ja poista tarvittaessa päällimmäinen lehtikerros. Viipaloi kaalit noin 1,5 sentin paksuisiksi. Asettele viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
Pirskota niille sitruunamehua ja öljyä sekä ripota kevyesti suolaa ja pippuria.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa ½ tuntia.
Kaaliviipaleet sopivat monen liha-, broileri- ja kasvisruokien lisukkeeksi.