header

Mausteinen paputahna leivälle

Mausteinen itämainen kasvisruoka maistuu syksyllä. Leivällä erinomaista on helppotekoinen, kokonaan kasvipohjainen paputahna. Pavuista saa myös runsaasti terveellistä kasviproteiinia.

1 tlk (400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1 tl tuoretta persiljaa silputtuna
pari kierrosta mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua chiliä tai 1 cm pätkä tuoretta chiliä silputtuna

Valuta pavut siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi tehoseikoittimessa tai sauvasekoittajalla. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

Pin It

Omega-3 voi parantaa lasten unta

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-sarjan rasvahappojen vaikutuksesta aivojen toimintaan, mielialaan ja muistiin on keskusteltu pitkään. Nyt Oxfordin yliopistossa tehdystä…

Potkupyöräilyn huipulla kisaava Sami Kuisma luottaa terveelliseen ruokavalioon

kategoriassa Ajankohtaista

Riihimäellä asuva Sami Kuisma on intohimoinen kuntoilija. ”Olen harrastanut kaikenlaista liikuntaa lähes koko elämäni. Enimmäkseen…

Kurpitsapannu

kategoriassa Blogi

Kurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä,…