Mausteinen itämainen kasvisruoka maistuu syksyllä. Leivällä erinomaista on helppotekoinen, kokonaan kasvipohjainen paputahna. Pavuista saa myös runsaasti terveellistä kasviproteiinia.
1 tlk (400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1 tl tuoretta persiljaa silputtuna
pari kierrosta mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua chiliä tai 1 cm pätkä tuoretta chiliä silputtuna
Valuta pavut siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi tehoseikoittimessa tai sauvasekoittajalla. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.