header

Mausteinen paputahna leivälle

Mausteinen itämainen kasvisruoka maistuu syksyllä. Leivällä erinomaista on helppotekoinen, kokonaan kasvipohjainen paputahna. Pavuista saa myös runsaasti terveellistä kasviproteiinia.

1 tlk (400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1 tl tuoretta persiljaa silputtuna
pari kierrosta mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua chiliä tai 1 cm pätkä tuoretta chiliä silputtuna

Valuta pavut siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi tehoseikoittimessa tai sauvasekoittajalla. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

Pin It

Ihanaa tuoretta ranskanleipää

kategoriassa Blogi

Olemme tottuneet kuulemaan, että valkoisen vehnän nauttiminen on syntiä. Pieni synninteko on kuitenkin aina silloin…

Bataattihampurilaiset sopivat hiilareita vältteleville

kategoriassa Blogi

Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla. Ruoka-annokset ovat todella…

Enemmän kuituja ja omega-3-rasvahappoja - Omega-3-rasvahapot vähentävät diabetesriskiä

kategoriassa Ajankohtaista

Fit-lehti (9/2011) kehottaa syömään enemmän kuituja sekä omega-3-rasvahappoja.