header

Mausteinen paputahna leivälle

Mausteinen itämainen kasvisruoka maistuu syksyllä. Leivällä erinomaista on helppotekoinen, kokonaan kasvipohjainen paputahna. Pavuista saa myös runsaasti terveellistä kasviproteiinia.

1 tlk (400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1 tl tuoretta persiljaa silputtuna
pari kierrosta mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua chiliä tai 1 cm pätkä tuoretta chiliä silputtuna

Valuta pavut siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi tehoseikoittimessa tai sauvasekoittajalla. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

Pin It

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!

Leipien leipomisen ihmeellinen maailma

kategoriassa Ajankohtaista

Erkki Böckerman on nelikymppinen turkulainen koti-isä, joka on hurahtanut leipien leipomiseen ja italialaiseen ruokaan. Hän…

Säännöllinen ruokarytmi ja hyvä rasva hoitavat aivoja

kategoriassa Ajankohtaista

Aivotutkija vannoo hyvien rasvojen nimeen ja kehottaa tarjoamaan aivoille polttoainetta säännöllisesti. Minna Huotilaista haastatteli Maaseudun…