header

Mausteinen paputahna leivälle

Mausteinen itämainen kasvisruoka maistuu syksyllä. Leivällä erinomaista on helppotekoinen, kokonaan kasvipohjainen paputahna. Pavuista saa myös runsaasti terveellistä kasviproteiinia.

1 tlk (400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1 tl tuoretta persiljaa silputtuna
pari kierrosta mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua chiliä tai 1 cm pätkä tuoretta chiliä silputtuna

Valuta pavut siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi tehoseikoittimessa tai sauvasekoittajalla. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

Pin It

Punajuurilaatikko on upean värinen ja herkullinen lisä joulupöytään

kategoriassa Blogi

Punajuurilaatikko on tullut vahvasti perinteisempien joululaatikoiden rinnalle, eikä ihme. Punajuurten upea joulunpunainen väri ja herkullinen…

Bataatti-jauhelihapaistos maistuu lapsillekin

kategoriassa Blogi

Bataatti, englanniksi sweet potato, ei nimestään huolimatta ole perunan sukulainen, mutta käyttäytyy ruuanlaitossa jauhoisen perunan…

Grilli kuumaksi! Grillattua broilerin rintaa ja uunipunajuuria fetan kera

kategoriassa Blogi

Kauan odotettu kesä on täällä, ja moni on siirtynyt kokkaamaan sekä ruokailemaan ulkosalle. Virginon makuöljyt…