header

Kirsikkainen kerrosjälkiruoka kruunaa aterian

mascarponeKuinkahan moni minun lisäkseni harrastaa vielä viikonloppuisin kolmen ruokalajin aterioita? Alkuun hyvä keitto, salaatti tai suolapala, sen jälkeen maukas pääruoka ja huipennukseksi herkullinen jälkiruoka.

Omille rakkaille on mukava valmistaa hyvää ruokaa ja viettää yhdessä kiireetöntä aikaa aterialla. Kunnon aterian jälkeen tarjottavan jälkiruuan pitää olla raikas, ei liian raskas.

Lasiin tai jälkiruokamaljaan tehtävästä kerrosjälkiruuasta saa helposti näyttävän, ja kerrosten erilaiset tekstuurit ja maut täydentävät toisiaan.

Kirsikka-mascarpone kerrosjälkiruoka
(4:lle)
20 kpl kaurakeksejä tai kauralastuja
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
250 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 dl kirsikoita (tuoreita, joista on poistettu kivet / sokeriliemeen säilöttyjä / hapankirsikoita)

Hienonna keksit ja 2 rkl öljyä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Älä murskaa keksejä liian hienoksi vaan jätä murumaiseksi.

Sekoita mascarpone, 1 rkl öljyä, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Lusikoi korkeisiin laseihin tai jälkiruokamaljoihin pohjalle keksimurua, päälle mascarponeseosta ja lopuksi valutettuja kirsikoita.

Pin It

Vaihda kovat rasvat pehmeisiin – tuloksia jo viikossa

kategoriassa Ajankohtaista

Jos vaihtaa suurimman osan kovista rasvoista pehmeisiin, veren rasva-arvot paranevat yllättävänkin nopeasti. Aiheesta kirjoitetaan Ilta-Sanomien…

Polentaa ja parmesaania

kategoriassa Blogi

Syksyllä maistuvat täyttävät pastaruuat. Herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi on italialainen, maissista valmistettu polenta.

Lievä tulehdus on monen sairauden riskitekijä

kategoriassa Ajankohtaista

Lievä tulehdus on monen sairauden riskitekijä, mutta sitä voi hillitä elintavoilla – tulehdusta vähentävät vinkit…