header

Makumatka mausteiseen Lähi-itään

Loppusyksy, pikkujoulujen ja illanistujaisten luvattu aika. Pikkusuolaiset maistuvat niin viinin kuin lämpimän teen kera.

Lähi-idän keittiöt tarjoavat ideoita mausteisiin, maukkaisiin piiraisiin. Feta-pinaattitäytteiset piiraat sopivat kaikille, myös kasvissyöjille.

Fatayer-piiraat

Taikina:
1 dl vettä
1 dl maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 pala tuorehiivaa
1 tl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
300 g pakastepinaattia
200 g fetaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl sitruunamehua
1/3 tl suolaa
1/5 tl rouhittua mustapippuria (1 maustemitallinen)
1 tl tuoretta minttua silputtuna tai 1/2 tl kuivattua

Voiteluun: kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää myös öljy. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Pyöritä taikina palloksi ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä tunnin ajan.

Sulata pinaatti ja laita se tiheään siivilään. Puristele vesi pois lusikalla painaen. Pane pinaatti kulhoon ja murusta joukkoon feta.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla ja lisää pinaatin sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä paloja ympyrämuotilla (halkaisija noin 10 senttiä). Laita 1 rkl täytettä ympyrän keskelle. Nosta reunat kolmesta kohdasta keskelle yhteen, jolloin syntyy kolmionmuotoisia piiraita. Nipistä reunat yhteen.

Pane piiraat pellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kevyesti öljyllä pullasudin avulla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Pin It

Marianne Heikkilän joulu on lepoa, lukemista ja ulkoilua perheen kanssa

kategoriassa Ajankohtaista

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kannustaa jokaista viettämään stressitöntä, levollista ja oman perheen näköistä joulua. Joulun…

Porkkanaletut ovat hyvää arkiruokaa

kategoriassa Blogi

Arkena ruuanlaiton pitää olla helppoa, nopeaa ja edullista. Silti arkiruoka voi olla herkullista ja ihanaa!…

Virgino valloitti sydämen - Kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi

kategoriassa Ajankohtaista

– Kylmäpuristettua rypsiöljyä on löytynyt kaapista jo useamman vuoden ajan satunnaisesti. Mutta viime kesänä villiinnyin,…