header

Makumatka mausteiseen Lähi-itään

Loppusyksy, pikkujoulujen ja illanistujaisten luvattu aika. Pikkusuolaiset maistuvat niin viinin kuin lämpimän teen kera.

Lähi-idän keittiöt tarjoavat ideoita mausteisiin, maukkaisiin piiraisiin. Feta-pinaattitäytteiset piiraat sopivat kaikille, myös kasvissyöjille.

Fatayer-piiraat

Taikina:
1 dl vettä
1 dl maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 pala tuorehiivaa
1 tl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
300 g pakastepinaattia
200 g fetaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl sitruunamehua
1/3 tl suolaa
1/5 tl rouhittua mustapippuria (1 maustemitallinen)
1 tl tuoretta minttua silputtuna tai 1/2 tl kuivattua

Voiteluun: kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää myös öljy. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Pyöritä taikina palloksi ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä tunnin ajan.

Sulata pinaatti ja laita se tiheään siivilään. Puristele vesi pois lusikalla painaen. Pane pinaatti kulhoon ja murusta joukkoon feta.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla ja lisää pinaatin sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä paloja ympyrämuotilla (halkaisija noin 10 senttiä). Laita 1 rkl täytettä ympyrän keskelle. Nosta reunat kolmesta kohdasta keskelle yhteen, jolloin syntyy kolmionmuotoisia piiraita. Nipistä reunat yhteen.

Pane piiraat pellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kevyesti öljyllä pullasudin avulla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Pin It

Kermainen kanapasta antaa energiaa talvipäivinä

kategoriassa Blogi

Kesällä maistuvat raikkaat salaatit, mutta kylmillä talvikeleillä moni kaipaa tuhdimpaa ruokaa. Kermainen, mausteinen ja tulinen…

Gluteeniton ja maidoton saaristolaisleipä valmistuu helposti

kategoriassa Blogi

Saaristolaisleipä on monen herkkua, ja sitä tekee mieli senkin jälkeen, kun gluteeni ei enää sovi…

Jopa kolmannes syövistä voitaisiin välttää hyvän ruokavalion avulla

kategoriassa Ajankohtaista

Uutuuskirja esittelee 15 ruokaa, jotka voivat auttaa ehkäisemään syöpää. Tärkeintä on kuitenkin ruokavalion kokonaisuus. Aiheesta…