header

Rahkavoitaikina rulettaa

Kaupan pakastehyllystä löytyy nykyään monenlaista valmista piirastaikinaa. Ne ovatkin aivan erinomaisia tuotteita moneen tarkoitukseen. Silti kaikkein herkullisin piiras syntyy, jos ehtii ja viitsii valmistaa taikinan itse.

Rahkavoitaikina on helppotekoinen, ja sopii sekä makeille että suolaisille piirakoille.

Tee näin: paloittele 100 g voita. Lisää 3 dl vehnäjauhoja ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää 1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä sekä 200 g maitorahkaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se voidellun, jauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Viimeksi valmistin tällä ohjeella herkullisen luumupiirakan syksyn sadosta. Sekoitin täytteeseen 2 dl kookoskermaa, 2 kananmunaa, 1/2 dl raakaruokosokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Levitin täytteen piiraspohjalle, ja asettelin sille kauniisti puolitettuja tuoreita luumuja, joista oli kivet poistettu. Paistoin piirakkaa 200 asteessa kunnes se oli saanut väriä ja täyte oli hyytynyt, noin 35 minuuttia. Vein piirakan yllätyslahjaksi ystävälle, ja sain oikein iloisen vastaanoton!

Kookoksen kanssa sopivat muuten erinomaisesti myös punaherukat sekä puolukat :)

Pin It

Lähi-idän hedelmäsalaatti

kategoriassa Blogi

Hedelmäsalaatti on helppo, kevyt ja herkullinen jälkiruoka kesäaterioille ja grilliruualle sekä piknikille. Kokeile hedelmäsalaattia uudella…

Kylmäpuristetun Virginon monipuolisuus näkyi avajaisten buffetissa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon uusi tehdas vihittiin käyttöön tiistaina 15.1.2008. Avajaisten maukkaat buffet-tarjoilut suunnitellut Fazer Amican edustuskokki Atte…

Helli miestä Omega-kolmosilla! - Rypsiöljy vähentää eturauhassyövän riskiä

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahapoilla on merkittävä rooli miesten yleisimmän syöpätaudin, eturauhassyövän, ehkäisyssä. Omega-3-rasvahappojen suuri pitoisuus veressä vähentää aggressiivisen…