Kaupan pakastehyllystä löytyy nykyään monenlaista valmista piirastaikinaa. Ne ovatkin aivan erinomaisia tuotteita moneen tarkoitukseen. Silti kaikkein herkullisin piiras syntyy, jos ehtii ja viitsii valmistaa taikinan itse.
Rahkavoitaikina on helppotekoinen, ja sopii sekä makeille että suolaisille piirakoille.
Tee näin: paloittele 100 g voita. Lisää 3 dl vehnäjauhoja ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää 1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä sekä 200 g maitorahkaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se voidellun, jauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Viimeksi valmistin tällä ohjeella herkullisen luumupiirakan syksyn sadosta. Sekoitin täytteeseen 2 dl kookoskermaa, 2 kananmunaa, 1/2 dl raakaruokosokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Levitin täytteen piiraspohjalle, ja asettelin sille kauniisti puolitettuja tuoreita luumuja, joista oli kivet poistettu. Paistoin piirakkaa 200 asteessa kunnes se oli saanut väriä ja täyte oli hyytynyt, noin 35 minuuttia. Vein piirakan yllätyslahjaksi ystävälle, ja sain oikein iloisen vastaanoton!
Kookoksen kanssa sopivat muuten erinomaisesti myös punaherukat sekä puolukat :)