header

Rahkavoitaikina rulettaa

Kaupan pakastehyllystä löytyy nykyään monenlaista valmista piirastaikinaa. Ne ovatkin aivan erinomaisia tuotteita moneen tarkoitukseen. Silti kaikkein herkullisin piiras syntyy, jos ehtii ja viitsii valmistaa taikinan itse.

Rahkavoitaikina on helppotekoinen, ja sopii sekä makeille että suolaisille piirakoille.

Tee näin: paloittele 100 g voita. Lisää 3 dl vehnäjauhoja ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää 1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä sekä 200 g maitorahkaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se voidellun, jauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Viimeksi valmistin tällä ohjeella herkullisen luumupiirakan syksyn sadosta. Sekoitin täytteeseen 2 dl kookoskermaa, 2 kananmunaa, 1/2 dl raakaruokosokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Levitin täytteen piiraspohjalle, ja asettelin sille kauniisti puolitettuja tuoreita luumuja, joista oli kivet poistettu. Paistoin piirakkaa 200 asteessa kunnes se oli saanut väriä ja täyte oli hyytynyt, noin 35 minuuttia. Vein piirakan yllätyslahjaksi ystävälle, ja sain oikein iloisen vastaanoton!

Kookoksen kanssa sopivat muuten erinomaisesti myös punaherukat sekä puolukat :)

Pin It

Lottenin pizzoissa on makua

kategoriassa Ajankohtaista

Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt…

Mausteinen kala-äyriäiskeitto on pyhäruokaa

kategoriassa Blogi

Kun ystäviä on tulossa kylään, keitto on helppo ratkaisu. Keitto muhii hellalla itsekseen, ja sen…

Venäjällä panostetaan hyvinvointiin

kategoriassa Ajankohtaista

Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä viedään nyt myös Venäjälle. Venäläinen kuluttaja on entistä kiinnostuneempi terveydestä ja hyvinvoinnista, kertoo…