header

Rahkavoitaikina rulettaa

Kaupan pakastehyllystä löytyy nykyään monenlaista valmista piirastaikinaa. Ne ovatkin aivan erinomaisia tuotteita moneen tarkoitukseen. Silti kaikkein herkullisin piiras syntyy, jos ehtii ja viitsii valmistaa taikinan itse.

Rahkavoitaikina on helppotekoinen, ja sopii sekä makeille että suolaisille piirakoille.

Tee näin: paloittele 100 g voita. Lisää 3 dl vehnäjauhoja ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää 1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä sekä 200 g maitorahkaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se voidellun, jauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Viimeksi valmistin tällä ohjeella herkullisen luumupiirakan syksyn sadosta. Sekoitin täytteeseen 2 dl kookoskermaa, 2 kananmunaa, 1/2 dl raakaruokosokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Levitin täytteen piiraspohjalle, ja asettelin sille kauniisti puolitettuja tuoreita luumuja, joista oli kivet poistettu. Paistoin piirakkaa 200 asteessa kunnes se oli saanut väriä ja täyte oli hyytynyt, noin 35 minuuttia. Vein piirakan yllätyslahjaksi ystävälle, ja sain oikein iloisen vastaanoton!

Kookoksen kanssa sopivat muuten erinomaisesti myös punaherukat sekä puolukat :)

Pin It

Linolihappo on hyväksi terveydelle

kategoriassa Ajankohtaista

Harvardin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan sepelvaltimotaudin ja sydänkuoleman vaara vähenee, kun voi vaihdetaan kasviöljyyn, esimerkiksi…

Naisen sydän kaipaa suojaa

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisen naisen todennäköisin tappaja on sydän- ja verisuonitauti. Valtimotauteja on pidetty miesten vaivoina, mutta ne…

Virgino on Janakkalan vuoden yritys 2012

kategoriassa Ajankohtaista

Janakkalan kunnanhallitus on valinnut Kankaisten Öljykasvit Oy:n vuoden yritykseksi. Hämäläisten viljelijöiden vuonna 1994 perustama yritys,…