header

Raikas sitruunakääretorttu kevään ja kesän juhliin

sitruunakaaretorttu SKylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy sopii hyvin myös leivontaan. Kokeilin öljyä kääretorttutaikinaan, ja pohjasta tulikin mehevä ja herkullinen. Käytin muutenkin hieman erilaisia aineksia kuin yleensä, spelttijauhoja ja kauravispiä, saadakseni leivonnaisesta persoonallisemman ja maukkaamman.

Rakastan raikasta sitruunaa ja etenkin Lemon curd -tahnaa! Testasin miten se toimii kääretortun täytteenä, ja lopputulos oli erinomainen. Päällysteeksi laitoin helppotekoista sitruunarahkaa.

Tortun maku vain paranee, kun säilytät sen yön yli jääkaapissa rasiassa tai kelmulla peitettynä.

Sitruuna-spelttikääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl luomusokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vaaleaa spelttijauhoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
1 prk (noin 340 g) Lemon curd –tahnaa

Kuorrutus:
200 g rasvatonta maitorahkaa
250 g kauravispiä
1 dl luomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
½ sitruunan mehu

Anna munien olla huoneenlämmössä yön yli. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy, sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellin päälle ja paista 225 asteessa noin 6–7 min.

Kun pohja on kypsä, ota pelti uunista. Laita pöydälle leivinpaperiarkki ja sirota sille sokeria. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrottele uunissa ollut leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä haaleaksi ja levitä sille Lemon curd -tahna. Kääri torttu.

Vatkaa kaurakerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Lisää kaurakermavaahto, sekoita tasaiseksi. Päällystä kääretorttu ja koristele esimerkiksi sitruunan ja limen viipaleilla ja sitruunamelissan ja mintun lehdillä.

Pin It

Suomalaisella ruualla on tarina

kategoriassa Ajankohtaista

Mari Hannukselan mielestä ruoka saa uuden ulottuvuuden, kun tietää, missä se on valmistettu. ”Ostan kotiinkin…

Kotitalousopettajien leivontaillassa tehtiin joulubageleita ja saaristolaissämpylöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettajat Elina Brodkin ja Sanni Mielonen pitivät Varsinais-Suomen Kotitalousopettajat ry:lle jouluisen leivontaillan, jossa tehtiin yhdessä,…

Terveellisyys on yleisin syy rypsiöljyn käyttöön

kategoriassa Ajankohtaista

Kotimainen rypsiöljy on nykyaikaisin ja monikäyttöisin ruokaöljy. Tätä mieltä olivat sekä kuluttajat että ruoka- ja…