Manteli-hunajakakun tuoksu, maku ja värit vievät ajatukset aurinkoiseen etelään.
Kakussa maistuvat mantelit, saksanpähkinät, hunaja, appelsiini sekä pähkinäisen arominen kylmäpuristettu rypsiöljy.
Nopeassa ja helpossa kakussa ainekset vain sekoitetaan yhteen, mutta lopputulos on mehevä ja herkullinen. Kakku syntyy hetkessä syksyiselle iltateelle tai yllätysvieraalle!
Manteli-hunajakakku
150 g mantelijauhetta
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
5 kananmunaa
2,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 appelsiinin mehu
1 (luomu)appelsiini pestynä ja viipaloituna
1 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
1 rkl tuoreen rosmariinin lehtiä
Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja appelsiinimehu.
Sekoita kuiva-aineet toisessa kulhossa ja yhdistä seokset, sekoita taikina tasaiseksi.
Öljyä matala vuoka tai pannu tai vuoraa leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja koristele appelsiiniviipaleilla, saksanpähkinöillä ja rosmariinilla.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 35 minuuttia. Jos kakku tummuu liikaa, alenna lämpötilaa 150 asteeseen. Varmista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki liinalla peitettynä ennen tarjoilua.