header

Manteli-hunajakakku tuo aurinkoa syksyyn

manteliappelsiinikakkuManteli-hunajakakun tuoksu, maku ja värit vievät ajatukset aurinkoiseen etelään.

Kakussa maistuvat mantelit, saksanpähkinät, hunaja, appelsiini sekä pähkinäisen arominen kylmäpuristettu rypsiöljy.

Nopeassa ja helpossa kakussa ainekset vain sekoitetaan yhteen, mutta lopputulos on mehevä ja herkullinen. Kakku syntyy hetkessä syksyiselle iltateelle tai yllätysvieraalle!

Manteli-hunajakakku
150 g mantelijauhetta
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
5 kananmunaa
2,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 appelsiinin mehu
1 (luomu)appelsiini pestynä ja viipaloituna
1 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
1 rkl tuoreen rosmariinin lehtiä

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja appelsiinimehu.

Sekoita kuiva-aineet toisessa kulhossa ja yhdistä seokset, sekoita taikina tasaiseksi.

Öljyä matala vuoka tai pannu tai vuoraa leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja koristele appelsiiniviipaleilla, saksanpähkinöillä ja rosmariinilla.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 35 minuuttia. Jos kakku tummuu liikaa, alenna lämpötilaa 150 asteeseen. Varmista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki liinalla peitettynä ennen tarjoilua.

Pin It

Raikasta puolukkapannukakkua viikonlopuksi!

kategoriassa Blogi

Yksi helpoimmista, syksyn marjasadosta syntyvistä herkuista on puolukkapannari. Puolukka tuo pannukakkuun raikkaan, supisuomalaisen maun. Lisäksi…

Punajuurilaatikko on upean värinen ja herkullinen lisä joulupöytään

kategoriassa Blogi

Punajuurilaatikko on tullut vahvasti perinteisempien joululaatikoiden rinnalle, eikä ihme. Punajuurten upea joulunpunainen väri ja herkullinen…

Arvonta on suoritettu!

kategoriassa Ajankohtaista

Arvonta on suoritettu. Kiitos kaikille osallistujille!