header

No nyt – sisäfileepihvi maukkaiden kasvisten kera

pihviLiha on juhlaruokaa, ja myös melko täyttävää.

Sisäfileepihvien kanssa ei välttämättä tarvitakaan hiilihydraattilisuketta, vaan erilaiset maukkaat ja värikkäät kasvislisukkeet riittävät. Näin vatsaan jää tilaa myös jälkiruualle!

Monen ruokalajin valmistus yhtä aikaa vaatii kokilta hieman taitoa – tai sitten voi kokata yhdessä ystävän tai rakkaan kanssa.

Sisäfileepihvit, hernekastike, porkkanapyree ja paistetut porkkanat
(4 annosta)

Pihvit
700 g naudan sisäfileetä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
1 tl voita

Hernekastike
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g herneitä
1 sipuli
2 rkl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
2 rkl maustamatonta jogurttia
½ dl persiljaa hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Porkkanapyree
400 g porkkanaa
1 sipuli
1 ½ rkl Virgino-rypsiöljyä
1 ½ dl vettä
2 tähtianista
hieman suolaa
1 dl kermaa
1 rkl voita

Paistetut porkkanat
3 porkkanaa
hiukan suolaa
2 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
herneenversoja koristeeksi

Nosta pihvit huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Muotoile pihvit käsillä pyöreiksi. Kuumenna pannulla voi-öljyseos. Pannu on valmis, kun rasva on vaaleanruskeaa, eikä enää kupli. Nosta pihvit pannulle. Paista kaksi pihviä kerrallaan, jotta pannu ei jäähdy. Anna pihvien paistua rauhassa, kunnes niiden pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä noin kaksi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetken.

Hienonna sipuli ja kuullota hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää herneet. Keitä pari minuuttia ja hienonna joukkoon persilja. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Pese, kuori ja leikkaa porkkanat noin 1 cm:n viipaleiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja tähtianikset ja kuullota hetki. Sekoita ja lisää porkkanat. Paahda miedolla lämmöllä, niin ettei seos pääse ruskistumaan. Lisää vesi ja hauduta vihannekset alhaisella lämmöllä kypsiksi. Poista tähtianikset, soseuta pyree sauvasekoittimella ja mausta. Lisää kermaa ja voita maun mukaan.

Kuori ja paloittele porkkanat isoiksi paloiksi. Keitä miedosti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, eli kunnes porkkanat ovat al dente. Ruskista porkkanat öljyssä pannulla ja kokoa annokset. Koristele herneenversoilla.

Pin It

Voimaruokaa Suomesta

kategoriassa Ajankohtaista

Soili Soisalolta ja Eeva Voutilaiselta on ilmestynyt uusi kirja, Pohjolan ruokavalio. Teos on uudistettu laitos…

Moni muotidieetti perustuu uskomuksiin

kategoriassa Ajankohtaista

- Osa suomalaisista elää vähän niin kuin keskiajalla, jolloin tieteellistä tietoa ei ollut käytettävissä, ajattelee…

Marianne Heikkilän joulu on lepoa, lukemista ja ulkoilua perheen kanssa

kategoriassa Ajankohtaista

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kannustaa jokaista viettämään stressitöntä, levollista ja oman perheen näköistä joulua. Joulun…