header

Penninvenyttäjän pasta

pastaMikä on hyvää ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti sekä on vieläpä edullista?

Tomaattinen tonnikalapasta on hyvä ehdokas, etenkin kun ruuan valmistaa täysjyväspagetista. Kunnon maustaminen on tämänkin ruuan juju, ja kotona onkin hyvä olla kattava varasto mausteita.

Taloudellinen tonnikalapasta

(2 annosta)
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja yksi valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna)
1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
1 tlk veteen säilöttyä tonnikalaa
(hiukan suolaa)
1 tl kuivattua oreganoa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa, oreganoa tai basilikaa
200 g täysjyväspagettia

Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja valutettu tonnikala. Kypsennä muutama minuutti, niin että osa nesteestä haihtuu. Mausta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Annostele pastaa tarjoilukulhoihin ja lisää kastike. Ripota pinnalle parmesaania ja mustapippuria ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

Pin It

Tuoreen leivän tuoksua

kategoriassa Blogi

Leipominen on yksi lempiharrastuksistani. Ainekset ovat hyvin edullisia – leivän ja sämpylöiden raaka-aineet maksavat tuskin…

Itseleivotut croissantit sunnuntain aamiaiselle

kategoriassa Blogi

Voiko olla ihanampaa tarjottavaa viikonlopun aamiaiselle tai brunssille kuin juuri uunista tulleet croissantit? Croissantien kanssa…

Edulliset superruuat löytyvät lähikaupasta

kategoriassa Ajankohtaista

Unohda erikoisuudet - kalliille superruuille löytyy helposti huomattavasti edullisemmat vastineet, kehottaa Iltalehden artikkeli.Superruualle ei ole…