Mikä on hyvää ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti sekä on vieläpä edullista?
Tomaattinen tonnikalapasta on hyvä ehdokas, etenkin kun ruuan valmistaa täysjyväspagetista. Kunnon maustaminen on tämänkin ruuan juju, ja kotona onkin hyvä olla kattava varasto mausteita.
Taloudellinen tonnikalapasta
(2 annosta)
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja yksi valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna)
1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
1 tlk veteen säilöttyä tonnikalaa
(hiukan suolaa)
1 tl kuivattua oreganoa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa, oreganoa tai basilikaa
200 g täysjyväspagettia
Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja valutettu tonnikala. Kypsennä muutama minuutti, niin että osa nesteestä haihtuu. Mausta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Annostele pastaa tarjoilukulhoihin ja lisää kastike. Ripota pinnalle parmesaania ja mustapippuria ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.