header

Penninvenyttäjän pasta

pastaMikä on hyvää ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti sekä on vieläpä edullista?

Tomaattinen tonnikalapasta on hyvä ehdokas, etenkin kun ruuan valmistaa täysjyväspagetista. Kunnon maustaminen on tämänkin ruuan juju, ja kotona onkin hyvä olla kattava varasto mausteita.

Taloudellinen tonnikalapasta

(2 annosta)
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja yksi valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna)
1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
1 tlk veteen säilöttyä tonnikalaa
(hiukan suolaa)
1 tl kuivattua oreganoa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa, oreganoa tai basilikaa
200 g täysjyväspagettia

Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja valutettu tonnikala. Kypsennä muutama minuutti, niin että osa nesteestä haihtuu. Mausta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Annostele pastaa tarjoilukulhoihin ja lisää kastike. Ripota pinnalle parmesaania ja mustapippuria ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

Pin It

Linolihappo on hyväksi terveydelle

kategoriassa Ajankohtaista

Harvardin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan sepelvaltimotaudin ja sydänkuoleman vaara vähenee, kun voi vaihdetaan kasviöljyyn, esimerkiksi…

Tattaririsotto on maistuva kasvisruokavaihtoehto

kategoriassa Blogi

Perinteinen italialainen risotto on yksi suosikkiruuistani. Risoton joukkoon voi lisätä melkein mitä vain: sieniä, herneitä,…

Nautitaan täydellä sydämellä! - Terveydenhoitaja Marja-Liisa Heino

kategoriassa Ajankohtaista

Terveydenhoitaja, Kiipulan sydänkurssien vastaavan työstä vastikää eläkkeelle jäänyt Marja-Liisa Heino on niin iloinen, vauhdikas ja…