header

Penninvenyttäjän pasta

pastaMikä on hyvää ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti sekä on vieläpä edullista?

Tomaattinen tonnikalapasta on hyvä ehdokas, etenkin kun ruuan valmistaa täysjyväspagetista. Kunnon maustaminen on tämänkin ruuan juju, ja kotona onkin hyvä olla kattava varasto mausteita.

Taloudellinen tonnikalapasta

(2 annosta)
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja yksi valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna)
1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
1 tlk veteen säilöttyä tonnikalaa
(hiukan suolaa)
1 tl kuivattua oreganoa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa, oreganoa tai basilikaa
200 g täysjyväspagettia

Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja valutettu tonnikala. Kypsennä muutama minuutti, niin että osa nesteestä haihtuu. Mausta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Annostele pastaa tarjoilukulhoihin ja lisää kastike. Ripota pinnalle parmesaania ja mustapippuria ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

Pin It

Rypsiöljyllä tutkitusti terveysvaikutuksia

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyä saadaan rypsin siemenistä puristamalla. Sitä voi käyttää monipuolisesti ja sen rasvahappokoostumus on erittäin terveellinen,…

Huomio rasvan laatuun - Rasvoissa ei olennaista määrä vaan laatu

kategoriassa Ajankohtaista

Kuluttaja-lehden artikkelin mukaan saamme kovaa, veren kolesteroliarvoja nostavaa rasvaa maitotuotteista, voista, rasvaisesta lihasta sekä leivonnaisista.…

Pohjoismainen ruokavalio auttaa välttämään aivoinfarktin

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkimuksessa pohjoismaisen ruokavalion keskeisiksi piirteiksi määriteltiin kala, kaurapuuro, ruisleipä, juurekset, kaali sekä omenat ja päärynät.…