header

Rapeaa naposteltavaa lehtikaalista

Lehtikaali on tämän syyssesongin varmasti trendikkäin kasvis. Eikä syyttä suotta - se sisältää nimittäin runsaasti C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Tummanvihreät tai syvän sinipunaiset lehtikaalin lehdet ovat myös hyvin koristeellisia.

Kokeilin valmistaa sipsejä lehtikaalista, ja niistä tulikin todella hyviä. Näitä tv:n ääressä napostellessa ei tule huono omatunto!

200 g lehtikaalia
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl grillimaustetta

Revi kaalista muutaman sentin kokoisia paloja. Pane ne kulhoon, kaada päälle öljy ja sirottele mausteet. Sekoita, kunnes öljy ja mausteet ovat levittyneet tasaisesti. Kaada tasaisesti pellille leivinpaperille ja paista 150-asteisessa uunissa noin vartin verran. Älä ruskista liikaa, vain sipsien reunan on tarkoitus ruskistua.

Pin It

Spagettikurpitsa on kevyt ja maukas vaihtoehto pastalle

kategoriassa Blogi

Yksi syksyn sadonkorjuuajan hauskimmista tuttavuuksista on spagettikurpitsa. Kurpitsa halkaistaan, paahdetaan uunissa ja sen jälkeen riivitään…

Korvasienirisottoa, parhautta

kategoriassa Blogi

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä…

Virgino hienosti esillä Saksassa CITTI -myymälöissä

kategoriassa Ajankohtaista

Saksassa oli kolmessa kaupungissa esillä ja maistatuksessa hieno kattaus suomalaisia elintarvikkeita. Pitkän ”Pure Finland –…