header

Rapeaa naposteltavaa lehtikaalista

Lehtikaali on tämän syyssesongin varmasti trendikkäin kasvis. Eikä syyttä suotta - se sisältää nimittäin runsaasti C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Tummanvihreät tai syvän sinipunaiset lehtikaalin lehdet ovat myös hyvin koristeellisia.

Kokeilin valmistaa sipsejä lehtikaalista, ja niistä tulikin todella hyviä. Näitä tv:n ääressä napostellessa ei tule huono omatunto!

200 g lehtikaalia
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl grillimaustetta

Revi kaalista muutaman sentin kokoisia paloja. Pane ne kulhoon, kaada päälle öljy ja sirottele mausteet. Sekoita, kunnes öljy ja mausteet ovat levittyneet tasaisesti. Kaada tasaisesti pellille leivinpaperille ja paista 150-asteisessa uunissa noin vartin verran. Älä ruskista liikaa, vain sipsien reunan on tarkoitus ruskistua.

Pin It

Rahka tekee onnelliseksi

kategoriassa Blogi

Erilaiset rahkat ovat suuria suosikkejani. Niitä on helppo sekoitella, ei tarvita edes sauvasekoitinta tai blenderiä…

Rypsiöljyssä paistettu Halloumi-juusto vie kielen - Reseptikilpailun voittajat

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikisaan saatiin yli 250 vastausta. Lukuisien tasokkaiden reseptien joukosta raati valitsi kuusi herkullista ruokaohjetta…

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää…