header

Rapeaa naposteltavaa lehtikaalista

Lehtikaali on tämän syyssesongin varmasti trendikkäin kasvis. Eikä syyttä suotta - se sisältää nimittäin runsaasti C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Tummanvihreät tai syvän sinipunaiset lehtikaalin lehdet ovat myös hyvin koristeellisia.

Kokeilin valmistaa sipsejä lehtikaalista, ja niistä tulikin todella hyviä. Näitä tv:n ääressä napostellessa ei tule huono omatunto!

200 g lehtikaalia
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl grillimaustetta

Revi kaalista muutaman sentin kokoisia paloja. Pane ne kulhoon, kaada päälle öljy ja sirottele mausteet. Sekoita, kunnes öljy ja mausteet ovat levittyneet tasaisesti. Kaada tasaisesti pellille leivinpaperille ja paista 150-asteisessa uunissa noin vartin verran. Älä ruskista liikaa, vain sipsien reunan on tarkoitus ruskistua.

Pin It

Superia Suomesta!

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisten ei tarvitse ihannoida ulkomaisia superruokia. Kotimaasta löytyy vähintään yhtä hyviä ravintopommeja, kerrotaan Hyvä Terveys…

Miten valita sopivin kasviöljy?

kategoriassa Ajankohtaista

Moni hehkuttaa kookosöljyä, mutta siinä on olematon määrä välttämättömiä rasvahappoja eli omegoita. Me Naisten Hyvä…

Kotona tai poissa

kategoriassa Blogi

Joulu katkaisi talven kisarupeaman vaikka kovin monesta päivästä ei ollut kyse. Jotenkin se vaan rauhoittaa…