header

Rapeaa naposteltavaa lehtikaalista

Lehtikaali on tämän syyssesongin varmasti trendikkäin kasvis. Eikä syyttä suotta - se sisältää nimittäin runsaasti C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Tummanvihreät tai syvän sinipunaiset lehtikaalin lehdet ovat myös hyvin koristeellisia.

Kokeilin valmistaa sipsejä lehtikaalista, ja niistä tulikin todella hyviä. Näitä tv:n ääressä napostellessa ei tule huono omatunto!

200 g lehtikaalia
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl grillimaustetta

Revi kaalista muutaman sentin kokoisia paloja. Pane ne kulhoon, kaada päälle öljy ja sirottele mausteet. Sekoita, kunnes öljy ja mausteet ovat levittyneet tasaisesti. Kaada tasaisesti pellille leivinpaperille ja paista 150-asteisessa uunissa noin vartin verran. Älä ruskista liikaa, vain sipsien reunan on tarkoitus ruskistua.

Pin It

Ruokaisaa nizzansalaattia lounaalle

kategoriassa Blogi

Nizzansalaatti on yksi suosikeistani, sillä se on hyvää, terveellistä ja täyttävää ruokaa. Salaatin ainekset ovat…

Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

kategoriassa Blogi

Mausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat. Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä,…

Tutkimus: ruokaöljyn maku ja terveellisyys ajavat kirkkaasti hinnan ohi

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaiset kuluttajat asettavat ruokaöljyn maun ja terveellisyyden tärkeimmiksi tekijöiksi öljyä valittaessa. Rypsiöljy on Suomessa ylivoimaisesti…