header

Rapeaa naposteltavaa lehtikaalista

Lehtikaali on tämän syyssesongin varmasti trendikkäin kasvis. Eikä syyttä suotta - se sisältää nimittäin runsaasti C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Tummanvihreät tai syvän sinipunaiset lehtikaalin lehdet ovat myös hyvin koristeellisia.

Kokeilin valmistaa sipsejä lehtikaalista, ja niistä tulikin todella hyviä. Näitä tv:n ääressä napostellessa ei tule huono omatunto!

200 g lehtikaalia
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl grillimaustetta

Revi kaalista muutaman sentin kokoisia paloja. Pane ne kulhoon, kaada päälle öljy ja sirottele mausteet. Sekoita, kunnes öljy ja mausteet ovat levittyneet tasaisesti. Kaada tasaisesti pellille leivinpaperille ja paista 150-asteisessa uunissa noin vartin verran. Älä ruskista liikaa, vain sipsien reunan on tarkoitus ruskistua.

Pin It

Unohda eksoottiset superruuat – nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden

kategoriassa Ajankohtaista

”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka…

Lisää kuppikakkuja - nyt gluteenittomia!

kategoriassa Blogi

Saan työni puolesta usein kokeiltavaksi ruoka-alan uutuuksia. Nyt postista tupsahti mielenkiintoinen paketti, Mix Well -nimisen…

Kotitalousopettaja, ruokatoimittaja ja kahvilanpitäjä Marita Suontausta: Kahvila Suvannon suosio yllätti

kategoriassa Ajankohtaista

Marita Suontausta kokkaa Suvanto-kahvilassa herkullisia keittoja, puuroja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kotona ruuanlaitossa on…