Hampurilaispelti on hauska ja näyttävä tapa tarjota hampurilaisateria ja ilahduttaa nuorisoa takuuvarmasti.
Sopii mainiosti myös juhlatarjoiluun ja jauhelihapihvit voi syöjien mukaan korvata myös maukkailla kasvispihveillä.
Laitoin hampurilaispeltiin tällä kertaa bataattiranskalaisia, mutta tavalliset ranskikset tai lohkoperunat käyvät yhtä hyvin. Tätä tarjoilua voi siis muunnella monella tavoin!
Hampurilaispelti
400 g (1 ps) bataattiranskalaisia (pakaste)
400 g jauhelihaa tai valmiita jauhelihapihvejä
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
(suolaa, pippuria)
4 hampurilaissämpylää
2 isoa pihvitomaattia
1 dl maustekurkkuviipaleita
1 sipuli
tarjolle: majoneesia, joka on maustettu Virgino Chiliöljyllä tai chilirouheella
Muotoile jauheliha pihveiksi, paista pihvit öljyssä molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös käyttää valmiita jauhelihapihvejä.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä bataattiranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin alatasolla 15 minuuttia.
Lisää kypsät jauhelihapihvit ja hampurilaissämpylät, levitä ne tasaisesti pellille. Valuta sämpylänpuolikkaiden, bataattiranskalaisten ja pihvien päälle tasaisesti öljyä. Kuumenna uunissa vielä 5 minuuttia, tarkkaile etteivät leivät pala.
Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi sekä viipaloi tomaatit.
Asettele kurkkuviipaleet, tomaattiviipaleet ja sipulirenkaat kauniisti pellille ja tarjoa heti chilimajoneesin kera.