header

Kermainen kanapasta antaa energiaa talvipäivinä

kanapastaKesällä maistuvat raikkaat salaatit, mutta kylmillä talvikeleillä moni kaipaa tuhdimpaa ruokaa.

Kermainen, mausteinen ja tulinen broileripasta valmistuu helposti ja nopeasti arki-iltanakin. Hyvä vaihtoehto pastaksi on täysjyväspagetti, se pysyy irtonaisena keitettäessä.

Kermainen kanapasta
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/3 dl Virgino Chiliöljyä
250 g marinoimattomia broilerinsuikaleita
3 dl kermaa
100 g Mustaleima Koskenlaskija -sulatejuustoa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
3 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
(suolaa)

Ruskista kevyesti silputut sipulit ja broilerinsuikaleet pannulla öljyssä. Lisää kerma ja paloiteltu juusto. Anna kypsyä pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia, niin että juusto sulaa ja broileri on kypsää.
Mausta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kanssa.

Pin It

Koululaisille vain parasta

kategoriassa Ajankohtaista

Anne Jahkonen työskentelee Riihimäellä Pohjolanrinteen koulun keittiössä. Riihimäellä kouluruokaan panostetaan, ja mahdollisuuksien mukaan tarjotaan suomalaista…

Rasvakeskustelun hälystä löytyy terveellisen syömisen malli

kategoriassa Ajankohtaista

Sota rasvasta tuskin loppuu, mutta sen hälystä löytyy jo terveellisen syömisen malli, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Välimeren ruokavalio lykkää diabeetikon lääkehoitoa

kategoriassa Ajankohtaista

Välimeren perinteisen ruokavalion on havaittu lykkäävän aikuistyypin diabeetikoiden lääkehoitoa pitempään kuin vähärasvaisen ruokavalion. Välimeren ruokavalioon…