header

Maukas mansikkapehmis syntyy muutamasta aineksesta

mansikkapehmisMinulla oli aiemmin jäätelökone, joka oli ahkerassa käytössä. Koneen mentyä rikki en ole saanut vielä hankituksi uutta.

Pakastemansikoista ja pakastetuista banaaneista syntyy kuitenkin ihana, kuohkea ja makea pehmis ilman jäätelökonetta.

Laitoin mukaan hieman Virginon rosmariiniöljyä, joka sopii erinomaisesti mansikoiden kanssa ja tuo hienostunutta makua pehmikseen. Voisiko herkullisemmin nauttia päivän annoksen marjoja, hedelmiä ja hyviä rasvoja?

Kun jätät hunajan pois, pehmis on vegaaninen. Jäiset banaanit tuovat niin paljon makeutta, ettei lisämakeutusta välttämättä tarvita.

Rosmariini-mansikkapehmis
5 kypsää banaania
200 g pakastemansikoita
½ dl rasvatonta maitoa
1,5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
(1 rkl juoksevaa hunajaa)

Kuori banaanit, paloittele ja pakasta ainakin pari tuntia.

Laita jäiset banaanit ja mansikat tehosekoittimeen (blenderiin). Lisää maito, öljy (ja hunaja). Surauta tasaiseksi ja kuohkeaksi pehmikseksi, tarjoa heti.

Voit tehdä pehmiksen myös kulhossa sauvasekoittimella.

Mansikkapehmis on erinomainen välipala ja jälkiruoka.

Pin It

Säilykekana on kätevä kotivara, joka taipuu pastaan ja piirakkaan

kategoriassa Blogi

Oletko jo kokeillut laittaa ruokaa säilötystä kanafileestä? Se on hyvin säilyvää, joten sitä voi pitää…

Elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

Tiina Rantanen on ruoka- ja viinitoimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus niin hellan kuin…

Elämä voi muuttua - Kotitalousopettaja Taina Mäntylä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja Taina Mäntylä on vuoden aikana aloittanut mieluisan liikuntaharrastuksen, muuttanut ruokavaliotaan ja ruokarytmiään. Hän on…