Minulla oli aiemmin jäätelökone, joka oli ahkerassa käytössä. Koneen mentyä rikki en ole saanut vielä hankituksi uutta.
Pakastemansikoista ja pakastetuista banaaneista syntyy kuitenkin ihana, kuohkea ja makea pehmis ilman jäätelökonetta.
Laitoin mukaan hieman Virginon rosmariiniöljyä, joka sopii erinomaisesti mansikoiden kanssa ja tuo hienostunutta makua pehmikseen. Voisiko herkullisemmin nauttia päivän annoksen marjoja, hedelmiä ja hyviä rasvoja?
Kun jätät hunajan pois, pehmis on vegaaninen. Jäiset banaanit tuovat niin paljon makeutta, ettei lisämakeutusta välttämättä tarvita.
Rosmariini-mansikkapehmis
5 kypsää banaania
200 g pakastemansikoita
½ dl rasvatonta maitoa
1,5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
(1 rkl juoksevaa hunajaa)
Kuori banaanit, paloittele ja pakasta ainakin pari tuntia.
Laita jäiset banaanit ja mansikat tehosekoittimeen (blenderiin). Lisää maito, öljy (ja hunaja). Surauta tasaiseksi ja kuohkeaksi pehmikseksi, tarjoa heti.
Voit tehdä pehmiksen myös kulhossa sauvasekoittimella.
Mansikkapehmis on erinomainen välipala ja jälkiruoka.