header

Romanttiselle illalliselle ankan rintaa palsternakkapyreen kera

ankanrintaKun suunnitelmissa on illallinen kahden kesken hieman paremman syötävän kera, kokeile vaihteeksi ankkaa.

Rasvaisen ja mehevän ankanrinnan oikeaoppiseen paistamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Valmistaminen on silti yksinkertaista ja nopeaa.

Lisukkeeksi sopivat palsternakka-perunapyree, Rosmariiniöljyssä paistetut herkkusienet ja raikas salaatti.

Ankanrinta ja palsternakkapyree
3 ankanrintaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Virginon Rosmariiniöljyä

Pyree:
500 g palsternakkaa
2 jauhoista perunaa
vettä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
1 rkl Virgino-rypsiöljyä
(1/3 tl kuivattua rosmariinia, jos käytät maustamatonta Virgino-öljyä)

Ota pakastetut ankanrinnat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Ota sulanut liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa nahkapuolelle ristiviiltoja. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.

Laita liha kylmälle öljytylle pannulle, kuumenna ja paista 3 minuuttia per puoli. Kääri liha folioon ja kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Anna levätä folion sisällä uunista ottamisen jälkeen.

Valmista pyree kun ankka on uunissa. Kuori ja paloittele palsternakat sekä perunat. Pane juurespalat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät. Mausta suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä juureskuutiot pehmeiksi. Valuta vesi pois. Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Lisää kerma, öljy (ja rosmariini).

Lisukkeeksi voit paistaa 100 g tuoreita herkkusieniä puolitettuina tilkassa tavallista Virgino-öljyä tai jotain Virginon makuöljyistä. Mausta sienet kevyesti suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Virginon makuöljyt (Rosmariini, Valkosipuli ja Chili) sopivat myös salaatinkastikkeeksi sitruunamehutilkan kera.

Tee jälkiruuaksi kaunis ja raikas hedelmäsalaatti: https://www.virgino.fi/reseptit/jalkiruoat/608-hedelmasalaatti

Pin It

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…

Suomi 100 juhlamenun toinen suunnittelija Kim Palhus:

kategoriassa Ajankohtaista

Vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset raaka-aineet kunniaan Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan…

Nautitaan täydellä sydämellä! - Terveydenhoitaja Marja-Liisa Heino

kategoriassa Ajankohtaista

Terveydenhoitaja, Kiipulan sydänkurssien vastaavan työstä vastikää eläkkeelle jäänyt Marja-Liisa Heino on niin iloinen, vauhdikas ja…