header

Lisää kuppikakkuja - nyt gluteenittomia!

Saan työni puolesta usein kokeiltavaksi ruoka-alan uutuuksia. Nyt postista tupsahti mielenkiintoinen paketti, Mix Well -nimisen firman gluteeniton Suklaamuffinssimix.

Viimeksi juuri postasin Virginon sivuille helpon kuppikakkureseptin, ja nyt lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan, miten kylmäpuristettu rypsiöljy sopii gluteenittomiin muffinsseihin. Se olikin helppoa, sillä ohjeessa kehotettiin sekoittamaan muffinssijauhe, 2 dl öljyä ja 2 dl vettä, ja taikina oli valmis.

Suklaamuffinssien tekeminen kävi siis hetkessä, ja lopputuloskin oli ihan kelvollinen. Seuraan mielenkiinnolla ruoka-, terveys- ja hyvinvointialan trendejä, ja olen huomannut että kaksi isoa juttua tekee vasta tuloaan Suomeen. Toinen niistä on gluteeniton ruokavalio, jota monet maailmalla jo noudattavat terveyden vuoksi olematta keliaakikkoja. Itsekään en usko että ylenmääräinen vehnän gluteenin nauttiminen on kovin terveellistä - gluteeniahan on muuten erityisen paljon karppaajille suunnatuissa leivissä! Joten näitä suklaamuffinsseja voisi hyvin tarjota koko seurueelle, joista vaikkapa yksi on keliaakikko.

Kun taikinassa oli kylmäpuristettua rypsiöljyä, niin muffinssit myös irtosivat vaivatta paperisista vuoista ilman erillistä voitelua. Niistä tuli erityisen sieviä, kun laitoin päälle paperisen sapluunan, johon oli leikattu sydämenmuotoinen reikä - sen päälle sirottelin tomusokeria <3

Niin ja se toinen iso hyvnvointitrendi - on hengitys! Perinteisten jumppa- ja joogatuntien oheen on pian tulossa ohjattuja ryhmäharjoituksia, joissa opitaan oikeaa hengitystekniikkaa. Mutta jo nyt voimme kiireisen päivän lomassa suoristaa ryhdin ja hengitellä oikein syvään ja rauhallisesti muutaman kerran. Niin että vatsakin kohoilee keuhkojen täyttyessä kokonaan ilmalla. Tehokasta, ja ihan ilmaista :)

Pin It

Hyvällä ruokavaliolla kilot karisevat ja muisti paranee

kategoriassa Ajankohtaista

Mielen, aivoterveyden ja liikakilojen kannalta ei ole sama, mitä valintoja kauppareissulla tekee. Terveyttä edistävistä ruokavalioista…

Mustikoita ja kanttarelleja

kategoriassa Blogi

On taas se aika vuodesta, kun iskee hulluus. Onneksi tämä on sitä positiivista hulluutta, josta…

Suomi 100 juhlamenun toinen suunnittelija Kim Palhus:

kategoriassa Ajankohtaista

Vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset raaka-aineet kunniaan Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan…