header

Kotona tai poissa

Joulu katkaisi talven kisarupeaman vaikka kovin monesta päivästä ei ollut kyse. Jotenkin se vaan rauhoittaa ja saa vaan olla.

Miksi sitä ei välillä muutenkin saisi vaan olla? Tätä hetkessä elämistä olen viimeisen vuoden aikana oppinut paljon.

Syyskuusta tähän päivään reissupäiviä on kertynyt enemmän kuin kotonaolopäiviä. Joulunaika oli pisin yhtäjaksoinen sitten syyskuun, joten sille todellakin osaa antaa arvoa.

Pieni mies on kulkenut osan reissuista mukana. Osan hän on ollut isovanhempien luona tai he ovat olleet meillä. Ilman lähipiiriäni tästä ei tulisi mitään. Välillä sitä miettii, että mikä vetää vielä huipulle? Ehkä se on niiden omien rajojen katsominen. Ei tarvitse sitten kiikkustuolissa miettiä, että ei tullut kokeiltua.

Kotona olen äiti ja reissussa urheilija. Ei ole mitään hidasta laskeutumista kotihommiin, kun tulet reissusta vaan se on joko on tai off. Toisaalta saat saman tien nollattua urheilujutut ja keskityttyä pienen miehen juttuihin. Elämä ei pyöri pelkästään urheilun ympärillä ja se on antanut itselle paljon. Näkee asiat ehkä vähän eri perspektiivissä. Ja se pienen miehen halaus, kun tulet kotiin! Ikävä on ollut molemmin puoleinen.

Olen suklaan ystävä ja kuinkas ollakaan sitä on myös reseptissä :)

Eläkäämme hetkessä ja nauttikaamme läheisistä!

Jäädytetty Domino-suklaakakku
Pohja:
175 g Domino-keksejä
40 ml Virgino kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä

Puolukkasose:
100 g puolukkasosetta
2 rkl tomusokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2,5 dl vaahtoutuva vaniljakastike
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
200g 86% tummaa suklaata
ripaus kanelia
30 g marenkia murskattuna

Pinnalle:
30 g marenkia murskattuna
100g pakastekarpaloita tai puolukoita
kinuskikastiketta

Hienonna Dominot tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon öljy. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (ø 23-24cm). Mausta puolukkasose tomusokerilla. Lusikoi puolukkasose keksipohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen täytteen sekoittamisen ajaksi.
Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja viimeisenä sulatettu jäähtynyt suklaa. Mausta kanelilla. Kääntele täytteen joukkoon karpalot tai puolukat sekä marenkimurska. Kaada täyte keksipohjan ja puolukkasoseen päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Jäähdytä pakkasessa yön yli.
Koristele pinta marenkimurskalla sekä karpaloilla. Viimeistele kinuskikastikkeella.

Pin It

Vaihda suomalaiseen superruokaan! - Vaihtoehto ulkomaisille superfoodeille

kategoriassa Ajankohtaista

Iltalehdessä 26.11.2011 etsitään vaihtoehtoja kalliille ulkolaisille "superfoodeille" akatemiaprofessori Kaisa Poutasen sekä kuituihin perehtyneen tutkijakoulutettava Jenni…

Tee itse terveellisin mysli

kategoriassa Blogi

Mysli on herkkua kylmän luomumaidon tai soijamaidon kera. Kaupan mysleissä vaan on harmillisen paljon suolaa,…

Voiko jouluruoka olla terveellistä? Kokeile paistettua lohta juureskuutioiden kera!

kategoriassa Blogi

Jouluateriasta tulee useimmille mieleen kaikki epäterveellinen vaikkakin hyvä, ylensyöminen ja ähky. Mutta mitä jos kokeilisit…