header

Vuohenjuustolla täytetyt kreikkalaiset paprikat illanistujaisiin

täytetyt paprikatKäytän paprikaa todella paljon, mutta mielestäni se on parempaa kypsennettynä kuin raakana.

Uusi suosikki ovat pienet, makeat ja siemenettömät suippopaprikat. Niiden kokkaaminen on helppoa, kun siemenkotia ei tarvitse poistaa.

Kreikkalaisella jogurtilla ja vuohenjuustolla täytetyt paprikat maistuvat niin kotiväelle kuin vieraillekin, ja ne ovat myös kauniita. Paprikanpuolikkaat voi kypsentää yhtä hyvin grillissä, uunissa grillivastuksella tai tavallisessa uunissa, miksei pannullakin tilkassa öljyä.

Vuohenjuustolla täytetyt kreikkalaiset paprikat
300 g pieniä, siemenettömiä suippopaprikoita
2 rkl Virgino Rosmariiniöljyä tai tavallista Virgino-rypsiöljyä
200 g kreikkalaista jogurttia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Pese ja halkaise paprikat. Sivele ne öljyllä.

Grillaa tai kypsennä uunissa grillivastuksella viitisen minuuttia. Voit myös kypsentää paprikat tavallisessa uunissa tai öljyssä paistinpannulla.

Anna paprikoiden jäähtyä.

Sekoita täyte ja täytä paprikanpuolikkaat. Koristele timjamin oksilla.

Pin It

Kookosöljyä vain kohtuudella

kategoriassa Ajankohtaista

Kookosöljy sopii maultaan esimerkiksi itämaisiin ruokiin, mutta monikaan ei tule ajatelleeksi, että siinä on yhtä…

Marjakauden smoothie

kategoriassa Blogi

Sain syntymäpäivälahjaksi tuliterän tehosekoittimen, ja olen sen jälkeen nauttinut aamiaiseksi erilaisia smoothie-variaatioita. Niihin kun voi…

Kim Palhusin pohjoismainen menu

kategoriassa Ajankohtaista

Huippukokki Kim Palhus valmisti syyskuussa Helsingin Stockmannin demokeittiössä päivän menun pohjoismaisista tuoreista raaka-aineista. Mukana oli…