Feta-pinaattidippi on maukasta tarjottavaa illanistujaisiin

fetadippMukaviin illanistujaisiin ja kotoisiin tv-iltoihin on kiva keksiä aina hiukan uudenlaista tarjottavaa. Erilaiset dipit toimivat aina.

Feta, pinaatti, yrtit, pinjansiemenet ja laadukas makuöljy tuovat makua feta-pinaattidippiin.

Dipata voi esimerkiksi maalaispatongin viipaleita, erilaisia kasviksia ja miksei perunalastujakin.

Feta-pinaattidippi
100 g pinaattia paloina (pakaste)
150 g fetajuustoa
3 rkl Virginon Chili-, Rosmariini- tai Valkosipuliöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 cm pala tuoretta chiliä tai ½ tl chilirouhetta
200 g pippurituorejuustoa
100 g kermaviiliä
½ tl suolaa
½ dl pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa

Sulata pinaatti ja kaada liika vesi pois.

Mittaa kulhoon pinaatin kanssa 100 g fetajuustoa, öljy, tuorejuusto, kermaviili ja suola. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Kuori valkosipulin kynnet ja pilko chilin kanssa pieneksi terävällä veitsellä. Sekoita ne dippiin ja lusikoi dippi laakeaan tarjoilukulhoon.

Murenna pinnalle fetaa, ripota pinjansiemenet ja koristele lopuksi basilikan lehdillä.

Pin It