Kaurasydämet tuovat hyvää mieltä ja hyvää oloa

kaurasydammetTee sämpylöitä vaihteeksi sydämen muotoon!

Kaurasydänten ainekset, kaura ja kylmäpuristettu rypsiöljy, tekevät hyvää myös sydämelle.

Levitä hyvää mieltä, yllätä ystävä uunituoreilla kaurasydämillä, tai ilahtuisiko naapuri lämpimäisistä?

Pojalleni ja minulle nämä suloiset pienet leivät maistuivat iltateen, juuston ja kurkkuviipaleiden kanssa.

Kaurasydämet
(1 pellillinen)
2,5 dl kaurajuomaa
25 g tuorehiivaa (1/2 palaa)
1 tl hienoa merisuolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
6,5 dl kaurainen sämpyläjauhoseosta
1 dl kauraleseitä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva.

Lisää suola, hunaja, öljy ja leseet. Lisää jauhot vähitellen, ensin sekoittaen vispilällä, sitten puuhaarukalla ja lopuksi käsin alustaen.

Tee melko kiinteää taikinaa. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä ½ tuntia.

Sirota leivinpöydälle jauhoja, kaada taikina pöydälle ja ripota jauhoja myös sen päälle. Kauli taikina sentin levyiseksi ja ota taikinasta sydämiä piparkakkumuotilla.

Laita sydämet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele ne kauramaidolla ja ripota pintaan kauraleseitä. Paista kaurasydämiä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kauniin kullanruskeita.

Pin It