header

Tulista italialaista

Onnistuin keittämään todella herkullisen kasvis-minestronekeiton, johon laitoin pastan sijaan kikherneitä. Eli tällä kertaa viljan korvasi hyvälaatuinen kasviperäinen proteiini.

Tee kuten minä ja keitä kerralla iso kattilallinen - pariksi-kolmeksi päivksi arkiruokaa parhaimmillaan! Ja se täysjyvävilja - sitä saat keiton kera vaikkapa luomuruisleipäpalasta.

Kun keitto porisee kodikkaasti hellalla ja houkuttelevat aromit leviävät keittöön, voit soittaa tunnelmaan sopivaa italialaista oopperamusiikkia :)

Tee näin:

3 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
varsisellerin varsi
pieni purjo
punainen paprika
maustekurkku
2 tlk säilöttyjä kikherneitä
1 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl kasvisfondia
1 tl hienokiteistä merisuolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1 tl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl Tabascoa
1 tl kuivattua oreganoa tai 1 rkl silputtua tuoretta

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Kuori ja silppua sipulit, hauduta hetki öljyssä. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioitu porkkana ja keitä hetki. Lisää muut kasvikset paloiteltuna. Keitä hiljalleen, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää valutetut kikherneet, kuutioitu maustekurkku, tomaattimurska ja mausteet. Kuumenna ja tarkista maku - ja mausta tarvittaessa lisää! Voit tarjota keiton kera raejuustoa.

Pin It

Lähiruokaa

kategoriassa Blogi

Puintien alkaminen on itselle ehkä se todellinen merkki syksyn tulosta. Koko kesän kasvanut vilja on…

Terveellisyys on yleisin syy rypsiöljyn käyttöön

kategoriassa Ajankohtaista

Kotimainen rypsiöljy on nykyaikaisin ja monikäyttöisin ruokaöljy. Tätä mieltä olivat sekä kuluttajat että ruoka- ja…

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien…