header

Hollantilainen pannukakku saa seurakseen sitruunatahnaa ja mustikoita

hollantilainen pannukakku sokeriHollantilainen pannukakku eli ”dutch baby” on todella mehevää ja herkullista.

Olen tehnyt mustikkapiirakkaa kaikenlaisilla resepteillä, mutta tällä kertaa päätin tarjota mustikoita hollantilaisen pannukakun ja lemon curdin eli sitruunatahnan kera.

Pannukakku valmistuu helposti ja nopeasti, koska taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Se on parhaimmillaan heti uunista tultua, mutta pannukakkua voi tarjota kahvin kera myös kylmänä.

Hollantilainen pannukakku (dutch baby) mustikoiden ja sitruunatahnan kera
3 munaa
2,5 dl lämmintä maitoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 dl lemon curd -tahnaa
5 dl mustikoita
2 rkl tomusokeria

Sekoita pannukakkutaikina kulhossa kierrevatkaimella.

Öljyä pyöreä uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista pannukakkua uunin keskitasolla 225 asteessa 17 - 20 minuuttia.

Päällystä kuuma pannukakku sitruunatahnalla ja koristele mustikoilla. Ripota vielä pintaan tomusokeria siivilän läpi ja tarjoa heti.

Pin It

Penninvenyttäjän pasta

kategoriassa Blogi

Mikä on hyvää ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti sekä on vieläpä edullista?…

Virginon kesän kuvakisa

kategoriassa Ajankohtaista

KISA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos kaikille osallistujille!  

Professori kummastelee ravitsemuskeskustelua: "Kuin olisi palattu keskiajalle"

kategoriassa Ajankohtaista

Mikael Fogelholmia ihmetyttää, kuinka osa ihmisistä epäilee virallisia ravitsemussuosituksia ja uskoo omia tai kaverin kokemuksia…