header

Vuokaleipää vailla vertaa

Vaaleat vuokaleivät valmistuvat niin helposti, että niiden leipomisella voi vaikka aloittaa arkisen maanantaiaamun, kuten minä juuri tein. Viikko lähtee taatusti hyvissä merkeissä käyntiin uunista tulvivan tuoreen leivän tuoksulla!

0,5 l vettä

2 rkl siirappia

1,5 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

7 dl vehnäjauhoja

3/4 dl Virgino-rypsiöljyä

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen siirappi ja suola. Lisää kaurahiutaleet sekä vähitellen jauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää loppujen jauhojen kanssa yhtä aikaa öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kulhossa liinalla peitettynä 1/2 tuntia. Öljyä vuoat ja jauhota ne kaurahiutaleilla. Jaa taikina pitkiin leipävuokiin ja anna kohta vuoissa liinalla peitettynä toiset puoli tuntia. Paista uunin alatasolla ensin 225 asteessa, ja kun pinta saa väriä, laske lämpötila 200 asteeseen. Paistoaika yhteensä 1/2 tuntia. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.

Pin It

Tattikeitto kuivatuista herkkutateista

kategoriassa Blogi

Nyt on aika käyttää säilötyt, pakastetut ja kuivatut sienet ennen uutta satokautta. Kuivatuista herkkutateista syntyy…

Kokonaisena kuumennettu valkohomejuusto on näyttävä tarjottava juustopöytään

kategoriassa Blogi

Oletko kokeillut kuumentaa valkohomejuustoa uunissa? Kannattaa, sillä se on todella herkullista. Briejuustolla maustetut joulutortut olivat…

Riisipuurosta syntyy tuunaamalla herkullinen jälkiruoka

kategoriassa Blogi

Riisipuuro on jo sinänsä herkullista ja kuuluu joulunaikaan. Luovuutta käyttämällä ja ohjetta muuntelemalla puurosta valmistuu…