header

Vuokaleipää vailla vertaa

Vaaleat vuokaleivät valmistuvat niin helposti, että niiden leipomisella voi vaikka aloittaa arkisen maanantaiaamun, kuten minä juuri tein. Viikko lähtee taatusti hyvissä merkeissä käyntiin uunista tulvivan tuoreen leivän tuoksulla!

0,5 l vettä

2 rkl siirappia

1,5 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

7 dl vehnäjauhoja

3/4 dl Virgino-rypsiöljyä

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen siirappi ja suola. Lisää kaurahiutaleet sekä vähitellen jauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää loppujen jauhojen kanssa yhtä aikaa öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kulhossa liinalla peitettynä 1/2 tuntia. Öljyä vuoat ja jauhota ne kaurahiutaleilla. Jaa taikina pitkiin leipävuokiin ja anna kohta vuoissa liinalla peitettynä toiset puoli tuntia. Paista uunin alatasolla ensin 225 asteessa, ja kun pinta saa väriä, laske lämpötila 200 asteeseen. Paistoaika yhteensä 1/2 tuntia. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.

Pin It

Ikisuosikki – mokkapalat!

kategoriassa Blogi

Mokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee…

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

kategoriassa Blogi

Vietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia. Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon…

Säännöllinen ruokarytmi ja hyvä rasva hoitavat aivoja

kategoriassa Ajankohtaista

Aivotutkija vannoo hyvien rasvojen nimeen ja kehottaa tarjoamaan aivoille polttoainetta säännöllisesti. Minna Huotilaista haastatteli Maaseudun…