header

Vuokaleipää vailla vertaa

Vaaleat vuokaleivät valmistuvat niin helposti, että niiden leipomisella voi vaikka aloittaa arkisen maanantaiaamun, kuten minä juuri tein. Viikko lähtee taatusti hyvissä merkeissä käyntiin uunista tulvivan tuoreen leivän tuoksulla!

0,5 l vettä

2 rkl siirappia

1,5 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

7 dl vehnäjauhoja

3/4 dl Virgino-rypsiöljyä

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen siirappi ja suola. Lisää kaurahiutaleet sekä vähitellen jauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää loppujen jauhojen kanssa yhtä aikaa öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kulhossa liinalla peitettynä 1/2 tuntia. Öljyä vuoat ja jauhota ne kaurahiutaleilla. Jaa taikina pitkiin leipävuokiin ja anna kohta vuoissa liinalla peitettynä toiset puoli tuntia. Paista uunin alatasolla ensin 225 asteessa, ja kun pinta saa väriä, laske lämpötila 200 asteeseen. Paistoaika yhteensä 1/2 tuntia. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.

Pin It

Kasviskaalikääryleet maistuvat sadonkorjuuaikaan

kategoriassa Blogi

Kaalikääryleitä voi näperrellä vaikka talkoina perheen ja ystävien kanssa! Kasviskaalikääryleiden täytteeksi sopivat monipuolisesti erilaiset kasvikset…

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki…

Enemmän kuituja ja omega-3-rasvahappoja - Omega-3-rasvahapot vähentävät diabetesriskiä

kategoriassa Ajankohtaista

Fit-lehti (9/2011) kehottaa syömään enemmän kuituja sekä omega-3-rasvahappoja.