header

Vuokaleipää vailla vertaa

Vaaleat vuokaleivät valmistuvat niin helposti, että niiden leipomisella voi vaikka aloittaa arkisen maanantaiaamun, kuten minä juuri tein. Viikko lähtee taatusti hyvissä merkeissä käyntiin uunista tulvivan tuoreen leivän tuoksulla!

0,5 l vettä

2 rkl siirappia

1,5 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

7 dl vehnäjauhoja

3/4 dl Virgino-rypsiöljyä

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen siirappi ja suola. Lisää kaurahiutaleet sekä vähitellen jauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää loppujen jauhojen kanssa yhtä aikaa öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kulhossa liinalla peitettynä 1/2 tuntia. Öljyä vuoat ja jauhota ne kaurahiutaleilla. Jaa taikina pitkiin leipävuokiin ja anna kohta vuoissa liinalla peitettynä toiset puoli tuntia. Paista uunin alatasolla ensin 225 asteessa, ja kun pinta saa väriä, laske lämpötila 200 asteeseen. Paistoaika yhteensä 1/2 tuntia. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.

Pin It

Pasta Carbonara lämmittää kevättalvella ja antaa energiaa

kategoriassa Blogi

Pasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti on yksi herkullisimmista italialaisista pastaruoista. Se ei ole kevyimmästä päästä,…

Lähi-idän makua, suomalaisia kasviksia - kukkakaalitabbule

kategoriassa Blogi

Pikkujoulukauden illanistujaisissa on hyvä tarjota myös kevyitä kasvisruokia - mutta herkullisia! Olen itse nyt innostunut…

Iho nauttii hyvistä rasvoista - Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia muistuttaa Iltalehdessä, että joka päivä pitäisi ihon hyvinvoinnin vuoksi syödä riittävästi välttämättömien…