Marinoitu vuohenjuusto kruunaa salaatin

marinoitu vuohenjuustoVuohenjuusto on yksi suosikeistani, herkullista sellaisenaan ja marinoituna vielä maukkaampaa.

Ystäväni tuli luokseni kyläilemään ja syömään. Tarjosin vihreän salaatin ja miniluumutomaattien kera marinoitua vuohenjuustoa sekä itseleivottuja sämpylöitä.

Marinoitu vuohenjuusto sopii myös leivän päälle sekä tapastarjoiluun illanistujaisiin. Valmistus on helppoa, ja ehdottomasti tärkeintä siinä on hyvän öljyn valinta.

Saman öljyseoksen voit käyttää vielä uudelleen, eli lisätä siihen vuohenjuustoviipaleita. Öljymarinadi on myös hyvää salaatinkastikkeena.

Marinoitu vuohenjuusto
400 g vuohenjuustoviipaleita
4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai valkosipuliöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 luomusitruunan raastettu keltainen kuori
1 sitruunan mehu
muutama kierros mustapippuria myllystä
(lisäksi vihreää salaattia, miniluumutomaatteja ja herneenversoja)

Laita vuohenjuustoviipaleet syvälle lautaselle tai laakeaan kulhoon.

Pese sitruunat ja raasta niistä keltainen kuori. Sekoita marinadi ja kaada juuston päälle.

Peitä kannella tai kelmulla ja anna seistä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Tarjoa marinoidut vuohenjuustoviipaleet salaatin kera, leivän päällisenä tai osana naposteltavia illanistujaisissa.

Pin It