header

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin:

Elina Brodkin nelioElina BrodkinKakut kesän juhliin kannattaa leipoa hyvissä ajoin!

Elina Brodkin on innostunut blogiyhteistyöstä Virginon kanssa. ”Käytän nykyään öljynä vain Virginoa, se käy kaikkeen ruuanlaittoon ja moniin leivonnaisiin. Oma suosikkini on Rosmariiniöljy”, Elina sanoo.

Elina Brodkin on kotitalousopettaja ja työskentelee Liedon Keskuskoululla.
”Minulla oli pohjana kokin ja restonomin tutkinnot, kun aloitin opettajaksi opiskelun Savonlinnassa. Käytännön taidot ovatkin vahvuuteni”, Elina hymyilee.

Elina on harrastanut ruuanlaittoa ”ihan aina”. Hän perkasi mummon kanssa kaloja jo kolmi-nelivuotiaana ja alkoi laittaa ruokaa alle kouluikäisenä.
”Tyttökaverini kanssa leikimme, että esiinnyimme television kokkiohjelmissa”, Elina nauraa.

Nykyään Elinan perheeseen kuuluu mies sekä 3- ja 5-vuotiaat pojat. Brodkinit asuvat Piikkiössä rivitaloasunnossa, jonka terassilta on upea merinäköala.
”Syömme tavallista itse tehtyä kotiruokaa. Vältämme eineksiä. Myös ruokaleivän leivon usein itse.”

Leivontaa ja valokuvausta

Leivonta alkoi kiinnostaa Elinaa enemmän seitsemisen vuotta sitten. ”Leivon, valokuvaan ja pidän blogia. Kyseessä on kuitenkin edelleen harrastus, ja joudunkin kieltäytymään 90 prosentista tilauksia. Otan yleensä yhden tilauksen viikonloppua kohti tutuilta ihmisiltä”, Elina kertoo.

Elinan päätyö on siis edelleen koulun kotitalousopettajana. ”Tykkään olla nuorten kanssa, se on raikas osa elämää. On palkitsevaa opettaa erilaisille nuorille yhdessä tekemistä, arjen taitoja ja elämän hallintaa.”

Leivonta on Elinan mielestä todella monipuolista ja luovaa. ”Voi tehdä melkein mitä vain, ainoastaan mielikuvitus on rajana. Netti on tulvillaan ideoita, ja kerään myös keittokirjoja. Käsillä tekeminen vähentää stressiä, ja lopputuloksen näkee konkreettisena. Usein leivon pullaa kun tarvitsen aikalisän arjen haasteista, ja pojat leipovat mukana.”

Blogia Elina on pitänyt vuodesta 2011, ja kävijöitä on kuukausittain noin tuhat. ”Blogi on tavallaan päiväkirja, muistan mitä olen tehnyt ja miltä leivonnaiset ovat näyttäneet. En koskaan tee toista samanlaista kakkua, muokkaan aina leivonnaisia hiukan paremmiksi.”
Instagramista Elina löytyy nimellä ellisokerilla.

Valokuvaus on vienyt Elinaa yhä enemmän mennessään, ja hän ottaakin blogiinsa upeita kuvia leivonnaisistaan. Elina kuvaa myös muotokuvia, niin omia kuin naapurien lapsia.

Hyydykekakkuja kesän juhliin

Kesän juhlien valmistelut Elina neuvoo aloittamaan hyvissä ajoin.
”Esimerkiksi hyydytetyt kakut vain paranevat, kun ne tekee hiukan aiemmin. Koristeena käytän paljon luonnonkukkia, ideoita koristeluun voi katsoa blogistani. Kermakakkuja kannattaa ehkä välttää, ne täytyy koristella vain hetkeä ennen juhlaa, jotta kakku näyttää hyvältä.”

Kylmäpuristettua rypsiöljyä Elina käyttää ainoana öljynä kaikkeen ruuanlaittoon ja paistamiseen sekä moniin leivonnaisiin. ”Tein juuri Hasselbackan perunoita, joihin laitoin puolet Virginon Valkosipuliöljyä ja puolet Rosmariiniöljyä. Niistä tuli todella hyviä!”

Elina on käyttänyt Virginoa niin makeaan porkkanapiirakkaan kuin suolaisiin pestokierteisiin. Kesän juhliin Elina suunnitteli Virginolle makean sitruunaisen juustokakun, johon tulee pohjaksi porkkanakakkua ja päälle omenahuntu. Katso resepti tästä >>

Elinan blogi: http://sokerilla.blogspot.fi/

Pin It

Luonnollista kauneutta – ihana ihon kuorinta-aine kylmäpuristetusta öljystä

kategoriassa Blogi

Talvi, pakkanen ja keskuslämmitys kuivattaa ihoa. Hyvä keino huolehtia ihosta ja hiuksista on nauttia kylmäpuristettua…

Rasvaton maito ja rypsiöljy hyviä valintoja terveyden kannalta

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalainen pari vuosikymmentä jatkunut Strip baby -tutkimus on näyttänyt, että rasvatonta maitoa, margariinia ja rypsiöljyä…

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin:

kategoriassa Ajankohtaista

Kakut kesän juhliin kannattaa leipoa hyvissä ajoin! Elina Brodkin on innostunut blogiyhteistyöstä Virginon kanssa. ”Käytän…