Kun kerran pitää syödä, niin miksipä ei sellaista, joka on hyvää ja edistää samalla terveyttä?
Aloin viime vuoden loppupuolella käydä salilla – kuntokeskus sijaitsee ihan kotimme naapurissa, joten tekosyitä oli enää vaikea keksiä. Samalla aloin kiinnittää entistä enemmän huomiota myös syömisiini ja siihen, että ruokavalio tukisi terveyttä ja antaisi voimaa treeneihin.
Yksi erinomainen tapa koota lounas tai päivällinen on kulhoruuat, eli koko ateria on yhdessä kulhossa. Ja kulhoon on hyvä valita kasviksia, proteiinia sekä hyviä rasvoja sisältäviä ruoka-aineita.
Tässä lohi-kasviskulhossa terveyttä edistäviä hyviä rasvahappoja on niin kalassa, avocadossa, seesaminsiemenissä kuin kylmäpuristetussa Virgino-rypsiöljyssä – oikea terveyspommi siis!
Maukas lohi-kasviskulho
(resepti on yhdelle hengelle)
150 g lohta kuutioina
2 tl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä paistamiseen
Kastike lohelle:
1 tl soijakastiketta
1 tl makeaa chilikastiketta
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
1 tl juoksevaa hunajaa
2 tl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 tl sitruunamehua
Muut ainekset kulhoon:
1 syöntikypsä avocado
½ kurkkua kuutioina
2 dl vihreää salaattia revittynä
1 dl mangokuutioita (tuore tai pakaste)
muutama oliivi
1 rkl ruohosipulia silputtuna
1 rkl seesamin- tai pinjansiemeniä
Painele lohipalat molemmin puolin kuiviksi talouspaperilla. Kuumenna öljy kuumaksi ja paista lohikuutiot joka puolelta nopeasti kauniin vaaleanruskeiksi.
Asettele lohipalat kulhoon, sekoita kastike ja valuta lohelle.
Lisää kulhoon kasvikset ja ripota pintaan silputtua ruohosipulia sekä siemenet. Nauti heti!