Kukapa ei joskus olisi hätäpäissään ja rahapulassa kokannut ruoaksi pikanuudeleita? Parempi, terveellisempi ja täyttävämpi vaihtoehto on ostaa maustamattomia nuudeleita ja tehdä nopea kastike itse.
Inspiraatio mausteisiin pähkinävoinuudeleihin tulee korealaisesta keittiöstä. Maapähkinävoissa on sekä proteiinia että hyvää rasvaa – ja paljon makua.
Virginon Chiliöljy ja Valkosipuliöljy sopivat tähän ruokalajiin erittäin hyvin, mutta tottakai voit myös käyttää tavallista, maustamatonta Virginoa tai Luomu Virginoa. Lisää vain siinä tapauksessa valkosipulia sekä chiliä ruokaan maun mukaan.
Vinkki: jos haluat tehdä ruuasta vegaanisen, käytä vehnänuudeleita sekä vaahterasiirappia munanuudelien ja hunajan tilalla.
Pähkinävoinuudelit
(kahdelle)
200 g munanuudeleita
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-öljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ dl maapähkinävoita
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl korealaista chilitahnaa Gochujangia (tai muuta chilitahnaa)
2 tl riisiviini- tai omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 cm pala tuoretta inkivääriä
½ keltainen paprika
½ punainen paprika
tuoretta basilikaa
Kypsennä nuudeleita pari minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan), niin että nuudelit pehmenevät ja ”pesät” aukeavat. Valuta, mutta ota keitinvesi talteen.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hetki kuorittua, silputtua sipulia ja kuorittuja, viipaloituja valkosipulin kynsiä. Lisää pähkinävoi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi kuumalla pannulla. Lisää soija, chilitahna, hunaja, etikka ja kuorittu, raastettu inkivääri. Lisää 1 dl nuudelien keitinvettä ja sekoita kastike tasaiseksi. Sekoita kastike nuudelien joukkoon.
Halkaise paprikat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Koristele annokset paprikalla ja basilikan lehdillä. Tarjoa heti, nuudelit eivät odota ruokailijaa.