header

Kasviskaalikääryleet maistuvat sadonkorjuuaikaan

kaalikääryleetKaalikääryleitä voi näperrellä vaikka talkoina perheen ja ystävien kanssa!

Kasviskaalikääryleiden täytteeksi sopivat monipuolisesti erilaiset kasvikset ja syksyn sienisadon ensimmäiset sienet.

Kääryleet voidaan tarjota aterialla niin pääruokana kuin lihan tai boilerin lisukkeinakin.

Kasvis-sienikaalikääryleet
1 valkokaali

täyte:
1 dl puuroriisiä
3 dl Nyhtökauraa tai Härkistä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
0,5 l tuoreita sieniä (esimerkiksi kantarelleja tai herkkusieniä)
3 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
siirappia
voinokareita

Koverra kaalista kanta pois. Pane kaali kiehumaan isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen ja irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Jätä lehdet kuivamaan keittiöpyyhkeen päälle.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna pannulla öljyä ja freesaa sipulia, kunnes pehmenee. Lisää joukkoon sienet ja Nyhtökaura tai Härkis, freesaa viitisen minuuttia lisää. Sekoita seos kypsän riisin joukkoon, lisää ranskankerma ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Valmista kääryleet. Ohenna lehtiruotia veitsellä. Pane aina pari ruokalusikallista täytettä kaalinlehdelle, taita reunat ylös ja kääri rulliksi. Asettele kääryleet uunivuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden pinnalle reilusti siirappia ja laita muutama voinokare.

Paista kääryleitä ensin 225 asteessa n. 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista tunti. Voitele kääryleitä välillä pannun pohjalle valuvalla nesteellä.

Tarjoa puolukoiden ja perunamuusin kera.

Pin It

Pellolta pulloon suomalaisilta sopimusviljelijöiltä - Heikki ja Ilkka Sohkanen

kategoriassa Ajankohtaista

Heikki Sohkanen ja hänen poikansa Ilkka Sohkanen ovat viljelijöitä monessa polvessa. Myös innostus rypsin viljelyyn…

Facebook kilpailu on päättynyt

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Facebook kesäkisa on päättynyt ja voittajat ovat selvitetty.

Unohda eksoottiset superruuat – nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden

kategoriassa Ajankohtaista

”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka…