header

Kasviskaalikääryleet maistuvat sadonkorjuuaikaan

kaalikääryleetKaalikääryleitä voi näperrellä vaikka talkoina perheen ja ystävien kanssa!

Kasviskaalikääryleiden täytteeksi sopivat monipuolisesti erilaiset kasvikset ja syksyn sienisadon ensimmäiset sienet.

Kääryleet voidaan tarjota aterialla niin pääruokana kuin lihan tai boilerin lisukkeinakin.

Kasvis-sienikaalikääryleet
1 valkokaali

täyte:
1 dl puuroriisiä
3 dl Nyhtökauraa tai Härkistä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
0,5 l tuoreita sieniä (esimerkiksi kantarelleja tai herkkusieniä)
3 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
siirappia
voinokareita

Koverra kaalista kanta pois. Pane kaali kiehumaan isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen ja irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Jätä lehdet kuivamaan keittiöpyyhkeen päälle.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna pannulla öljyä ja freesaa sipulia, kunnes pehmenee. Lisää joukkoon sienet ja Nyhtökaura tai Härkis, freesaa viitisen minuuttia lisää. Sekoita seos kypsän riisin joukkoon, lisää ranskankerma ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Valmista kääryleet. Ohenna lehtiruotia veitsellä. Pane aina pari ruokalusikallista täytettä kaalinlehdelle, taita reunat ylös ja kääri rulliksi. Asettele kääryleet uunivuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden pinnalle reilusti siirappia ja laita muutama voinokare.

Paista kääryleitä ensin 225 asteessa n. 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista tunti. Voitele kääryleitä välillä pannun pohjalle valuvalla nesteellä.

Tarjoa puolukoiden ja perunamuusin kera.

Pin It

Itä-Suomen yliopiston tutkimus: Korkea omega-6-pitoisuus voi suojata ennenaikaiselta kuolemalta

kategoriassa Ajankohtaista

Korkeat veren linolihappopitoisuudet näyttävät vähentävän riskiä ennenaikaiseen kuolemaan, ilmenee Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta. Tutkimuksesta raportoi Savon…

WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota – täysjyvää, rypsiöljyä, kalaa ja kasviksia

kategoriassa Ajankohtaista

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota, ja kokosi 10 kohdan listan, kuinka noudattaa sitä…

Moni syö liian vähän hyvää rasvaa – suosi näitä lähteitä

kategoriassa Ajankohtaista

Hyvän rasvan pelosta pitää päästä eroon, sanoo asiantuntija. Työikäisten suuri haaste on, kuinka pehmeää rasvaa…