header

Kasviskaalikääryleet maistuvat sadonkorjuuaikaan

kaalikääryleetKaalikääryleitä voi näperrellä vaikka talkoina perheen ja ystävien kanssa!

Kasviskaalikääryleiden täytteeksi sopivat monipuolisesti erilaiset kasvikset ja syksyn sienisadon ensimmäiset sienet.

Kääryleet voidaan tarjota aterialla niin pääruokana kuin lihan tai boilerin lisukkeinakin.

Kasvis-sienikaalikääryleet
1 valkokaali

täyte:
1 dl puuroriisiä
3 dl Nyhtökauraa tai Härkistä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
0,5 l tuoreita sieniä (esimerkiksi kantarelleja tai herkkusieniä)
3 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
siirappia
voinokareita

Koverra kaalista kanta pois. Pane kaali kiehumaan isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen ja irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Jätä lehdet kuivamaan keittiöpyyhkeen päälle.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna pannulla öljyä ja freesaa sipulia, kunnes pehmenee. Lisää joukkoon sienet ja Nyhtökaura tai Härkis, freesaa viitisen minuuttia lisää. Sekoita seos kypsän riisin joukkoon, lisää ranskankerma ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Valmista kääryleet. Ohenna lehtiruotia veitsellä. Pane aina pari ruokalusikallista täytettä kaalinlehdelle, taita reunat ylös ja kääri rulliksi. Asettele kääryleet uunivuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden pinnalle reilusti siirappia ja laita muutama voinokare.

Paista kääryleitä ensin 225 asteessa n. 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista tunti. Voitele kääryleitä välillä pannun pohjalle valuvalla nesteellä.

Tarjoa puolukoiden ja perunamuusin kera.

Pin It

Rasvaton maito ja rypsiöljy hyviä valintoja terveyden kannalta

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalainen pari vuosikymmentä jatkunut Strip baby -tutkimus on näyttänyt, että rasvatonta maitoa, margariinia ja rypsiöljyä…

Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille

kategoriassa Blogi

Yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa. Jos leivot…

Tutkimus: pohjoismainen ruokavalio vähentää sydäntautien riskiä

kategoriassa Ajankohtaista

Laajan ruokavaliotutkimuksen mukaan pohjoismainen, ns. Itämeren ruokavalio pienentää kolesteroliarvoja ja vähentää sepelvaltimotaudin riskiä. Tutkimuksen keskeisin…