header

Otetaan, mitä kaapista löytyy

Usein kannattaa kauppareissun sijasta katsastaa läpi jääkaappiin, pakastimeen ja kuiva-ainekaapin perälle unohtuneet puoliksikäytetyt pakkaukset. Herkullinen ateria voi syntyä "nyhjää tyhjästä" -menetelmällä!

Lauantain lounaaksi keitin vihanneslaatikon pohjalle jääneitä hiukan nahistuneita mustajuuria merisuolalla maustetussa vedessä. Pesin ja kuorin mustajuuret sekä pätkin pikku paloiksi. Keitin palasia muutaman minuutin, kunnes ne olivat sopivan narskuvia, "al dente". Valutin palaset ja puristin päälle sitruunamehua. Parempaa kuin parsa!

Keitin seuraksi täysjyväspagettia, ja sekoitin kypsän pastan joukkoon mustajuuren palaset, kuutioitua fetaa sekä reilusti kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä. Päälle vastarouhittua mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Kaveriksi lasillinen kylmää valkoviiniä, njams!

Samalla tavoin fetajuustopastaan sopivat melkein mitkä tahansa keitetyt kasvikset maun mukaan.
Pin It

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

kategoriassa Blogi

Vihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian…

Kahteen kertaan kypsennetyt uuniperunat ovat mahtava lisuke

kategoriassa Blogi

Ystävä tarjosi lauantain päivällisellä kahteen kertaan paistettuja uuniperunoita savukalan ja salaatin kanssa. Näitähän oli pakko…

Virgino kotitalousopettajien koulutuspäivässä

kategoriassa Ajankohtaista

Virgino esittäytyi Kotitalousopettajien liiton koulutuspäivässä Riihimäellä 12.11.2012. Lauantain aikana Pohjolanrinteen koululla satakunta aktiivista kotitalousopettajaa sai…