header

Otetaan, mitä kaapista löytyy

Usein kannattaa kauppareissun sijasta katsastaa läpi jääkaappiin, pakastimeen ja kuiva-ainekaapin perälle unohtuneet puoliksikäytetyt pakkaukset. Herkullinen ateria voi syntyä "nyhjää tyhjästä" -menetelmällä!

Lauantain lounaaksi keitin vihanneslaatikon pohjalle jääneitä hiukan nahistuneita mustajuuria merisuolalla maustetussa vedessä. Pesin ja kuorin mustajuuret sekä pätkin pikku paloiksi. Keitin palasia muutaman minuutin, kunnes ne olivat sopivan narskuvia, "al dente". Valutin palaset ja puristin päälle sitruunamehua. Parempaa kuin parsa!

Keitin seuraksi täysjyväspagettia, ja sekoitin kypsän pastan joukkoon mustajuuren palaset, kuutioitua fetaa sekä reilusti kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä. Päälle vastarouhittua mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Kaveriksi lasillinen kylmää valkoviiniä, njams!

Samalla tavoin fetajuustopastaan sopivat melkein mitkä tahansa keitetyt kasvikset maun mukaan.
Pin It

Ruokaisaa nizzansalaattia lounaalle

kategoriassa Blogi

Nizzansalaatti on yksi suosikeistani, sillä se on hyvää, terveellistä ja täyttävää ruokaa. Salaatin ainekset ovat…

Hahkialan kartanossa pannaan parasta pöytään

kategoriassa Ajankohtaista

Hahkialan kartanossa herkutellaan hämäläisellä munajuustolla, raparperimehulla ja savusorsalla. Kartanon keittiössä suositaan kotimaisuutta ja lähiruokaa. Virgino-rypsiöljy…

Luulolla ei ole asiaa tiedon rinnalle

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen kirjoittaa pääkirjoituksessaan lehdessä 2/2018 kolesterolista.