header

Luumua, vaniljaa ja steviaa

Minun piti kokeilla paljon puhuttua makeutusainetta, steviaa, jo melkein "virankin puolesta", ja toki uutuudet aina kiinnostavat. Stevia on luonnollinen makeutusaine, jossa on kaloreita vain 10 % vastaavasta määrästä sokeria.

Tein kuivakakun, joka ei todellakaan ollut kuiva - rakenteesta tuli pehmeä ja mehevä. Ainekset ovat kaikki terveellisiä ja hyviä, joten tätä kakkua voi maistella kahvin kanssa, vaikka olisi vuodenvaihteessa taas kerran aloittanut uuden elämän, kuten minä!

3 dl luomuvehnäjauhoja
2 dl mysliä
1 dl stevia-makeutusjauhetta (Canderel)
2 tl leivinjauhetta
1/3 tl hienokiteistä merisuolaa
1/3 tl aitoa vaniljaa jauheena
1 dl rasvatonta piimää
250 g (2 pientä lasipurkkia) vauvan luumusosetta
2 munaa
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja toisessa nestemäiset aineet keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikibaksi, älä vaivaa liikaa. Voitele vuoka kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja jauhota esimerkiksi kauraleseillä. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa 50 min.

Pin It

Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveyden kannalta ihanteellinen

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyssä linolihappo (omega-6) ja alfalinoleenihappo (omega-3) ovat ihanteellisessa keskinäisessä suhteessa. Rypsiöljy onkin rasvahappotasapainon kannalta ihanteellinen…

Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen oikoo verkon vallanneita harhaluuloja

kategoriassa Ajankohtaista

Netti on täynnä ravitsemussivustoja, joissa kehotetaan esimerkiksi välttämään maitoa tai pitämään detox-kuureja. Reijo Laatikaista huolettaa…

Vuokaleipää vailla vertaa

kategoriassa Blogi

Vaaleat vuokaleivät valmistuvat niin helposti, että niiden leipomisella voi vaikka aloittaa arkisen maanantaiaamun, kuten minä…