header

Luumua, vaniljaa ja steviaa

Minun piti kokeilla paljon puhuttua makeutusainetta, steviaa, jo melkein "virankin puolesta", ja toki uutuudet aina kiinnostavat. Stevia on luonnollinen makeutusaine, jossa on kaloreita vain 10 % vastaavasta määrästä sokeria.

Tein kuivakakun, joka ei todellakaan ollut kuiva - rakenteesta tuli pehmeä ja mehevä. Ainekset ovat kaikki terveellisiä ja hyviä, joten tätä kakkua voi maistella kahvin kanssa, vaikka olisi vuodenvaihteessa taas kerran aloittanut uuden elämän, kuten minä!

3 dl luomuvehnäjauhoja
2 dl mysliä
1 dl stevia-makeutusjauhetta (Canderel)
2 tl leivinjauhetta
1/3 tl hienokiteistä merisuolaa
1/3 tl aitoa vaniljaa jauheena
1 dl rasvatonta piimää
250 g (2 pientä lasipurkkia) vauvan luumusosetta
2 munaa
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja toisessa nestemäiset aineet keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikibaksi, älä vaivaa liikaa. Voitele vuoka kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja jauhota esimerkiksi kauraleseillä. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa 50 min.

Pin It

Kolesteroli on elintärkeä ja kohtalokas aine

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailmassa 2/2018 on laaja artikkeli kolesterolista. Juttuun on haastateltu professori, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri…

Monityydyttymättömät rasvahapot suojaavat dementialta

kategoriassa Ajankohtaista

Kun ihminen saa dementiadiagnoosin, se vaikuttaa potilaaseen, mutta myös kaikkiin hänen läheisiinsä. Dementian estämistä tutkitaan…

Rypsiöljy on luonnollinen elintärkeiden omega-3-rasvahappojen lähde

kategoriassa Ajankohtaista

Kalaöljyvalmisteet eivät korvaa kalaa, eikä niitä tarvitse syödä elintärkeää omega-3:a saadakseen, toteaa ravitsemusterapeutti Ursula Schwab…