header

Luumua, vaniljaa ja steviaa

Minun piti kokeilla paljon puhuttua makeutusainetta, steviaa, jo melkein "virankin puolesta", ja toki uutuudet aina kiinnostavat. Stevia on luonnollinen makeutusaine, jossa on kaloreita vain 10 % vastaavasta määrästä sokeria.

Tein kuivakakun, joka ei todellakaan ollut kuiva - rakenteesta tuli pehmeä ja mehevä. Ainekset ovat kaikki terveellisiä ja hyviä, joten tätä kakkua voi maistella kahvin kanssa, vaikka olisi vuodenvaihteessa taas kerran aloittanut uuden elämän, kuten minä!

3 dl luomuvehnäjauhoja
2 dl mysliä
1 dl stevia-makeutusjauhetta (Canderel)
2 tl leivinjauhetta
1/3 tl hienokiteistä merisuolaa
1/3 tl aitoa vaniljaa jauheena
1 dl rasvatonta piimää
250 g (2 pientä lasipurkkia) vauvan luumusosetta
2 munaa
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja toisessa nestemäiset aineet keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikibaksi, älä vaivaa liikaa. Voitele vuoka kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja jauhota esimerkiksi kauraleseillä. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa 50 min.

Pin It

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

kategoriassa Blogi

Vihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian…

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…

Naisen sydän kaipaa suojaa

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisen naisen todennäköisin tappaja on sydän- ja verisuonitauti. Valtimotauteja on pidetty miesten vaivoina, mutta ne…