header

Luumua, vaniljaa ja steviaa

Minun piti kokeilla paljon puhuttua makeutusainetta, steviaa, jo melkein "virankin puolesta", ja toki uutuudet aina kiinnostavat. Stevia on luonnollinen makeutusaine, jossa on kaloreita vain 10 % vastaavasta määrästä sokeria.

Tein kuivakakun, joka ei todellakaan ollut kuiva - rakenteesta tuli pehmeä ja mehevä. Ainekset ovat kaikki terveellisiä ja hyviä, joten tätä kakkua voi maistella kahvin kanssa, vaikka olisi vuodenvaihteessa taas kerran aloittanut uuden elämän, kuten minä!

3 dl luomuvehnäjauhoja
2 dl mysliä
1 dl stevia-makeutusjauhetta (Canderel)
2 tl leivinjauhetta
1/3 tl hienokiteistä merisuolaa
1/3 tl aitoa vaniljaa jauheena
1 dl rasvatonta piimää
250 g (2 pientä lasipurkkia) vauvan luumusosetta
2 munaa
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja toisessa nestemäiset aineet keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikibaksi, älä vaivaa liikaa. Voitele vuoka kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja jauhota esimerkiksi kauraleseillä. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa 50 min.

Pin It

Rapeaa friteeraten

kategoriassa Ajankohtaista

Kuumassa rasvassa kypsentäminen tekee paistopinnasta rapsakan. Kun hallitsee uppopaistamisen niksit, rasvaa imeytyy ruokaan juuri sopivasti,…

Liikunta ja luonnon antimet

kategoriassa Blogi

SM-tason hiihtäjä Eevamari Oksanen on uusi blogikirjoittajamme Luonnossa liikkuminen kuuluu olennaisena osana treenaamiseeni ja myös työhöni.…

E-vitamiini ehkäisee muistihäiriöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisen tutkimuksen mukaan iäkkäillä, joilla on korkeammat seerumin E-vitamiinitasot, on vähemmän muistihäiriöitä kuin muilla. Tutkijoiden…