header

Bataattia ja kookosta, njams

Kookoksen maku ja tuoksu jakaa mielipiteet tasan kahtia. Osa rakastaa sitä, osa ei voi sietää. Itse kuulun ensimmainittuihin, voisin laittaa kookosmaitoa melkeinpä mihin tahansa ruokaan.

Kookos on kokonaan kasvipohjaista, mutta siitä huolimatta se sisältää haitallista kovaa rasvaa. Mutta ei hätää - tutkimusten mukaan rypsiöljy toimii ruokavaliossa vastavaikuttajana kovalle rasvalle. Niinpä aina kun lorautan ruokaan kookosmaitoa, lisään samalla myös Virginoa.

Bataattiseen kasvissosekeittoon kookosmaito sopii erinomaisesti:

1 iso bataatti
4 isoa rosamunda-perunaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 - 2 tl merisuolaa
1 tlk kookosmaitoa
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl currya
1 tl provencen yrttiseosta tai muita kuivattuja yrttejä
tuoretta basilikaa

Kuori ja kuutioi kasvikset. Yleensä uuniperunana käytetty rosamunda sopii erinomaisesti sosekeittoonkin, sillä isot perunat on helppo kuoria, ja lajike on hyvin soseutuva. Kaada juureskuutiot kattilaan ja lisää vettä niin että ne juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella suoraan kattilassa, lisää muuta aineet ja kiehauta uudelleen. Tarkista maku ja tarjoile keitto vaikkapa makoisien kuitusämpylöiden kanssa (ohje löytyy Virginon reseptien joukosta).

Pin It

Korvasienirisottoa, parhautta

kategoriassa Blogi

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä…

Enemmän pehmeää rasvaa, vähemmän hiilihydraatteja

kategoriassa Ajankohtaista

Uusi pohjoismainen ravitsemussuositus kehottaa lisäämään rypsiöljyn, vihannesten, palkokasvien, hedelmien ja marjojen, kalan sekä pähkinöiden ja…

Broileri-halloumipizza valmistuu grillissäkin

kategoriassa Blogi

Grillauskausi on alkanut. Jos et ole vielä ehtinyt kokeilla viime kesien hittiä, grillissä valmistettua pizzaa,…