header

Ulkona tuoksuu kevät

Lumet sulaa huimaa vauhtia ja kesä tekee tuloaan. Jälleen kerran kausi meni todella nopeasti, mutta vielä olen pistänyt sukset jalkaan ja käynyt hiihtämässä. Saa nähdä milloin viimeinen hiihtolenkki Hollolan seudulla on.

Tämä talvi oli siinä mielessä erityinen, että maailmalla tuli oltua välillä enemmän kuin kotona. Suksi liikkui sen verran hyvin ja taulut pippuivat alas, että ampumahiihdon maailman cupia tuli kierrettyä useampikin osakilpailu. K

auden kruununa oli päästä edustamaan Suomea ampumahiihdon MM-kisoihin Saksan Ruhpoldingiin. Siltä reissulta tuli reppukaupalla kokemusta. Tuloksellisesti kisat eivät menneet odotusten mukaisesti, mutta pieniä valonpilkahduksia suorituksissa oli. Mennyt kausi on vielä sen verran lähellä, että tarkempi ruotiminen kaudesta on vielä kesken.

Sitä tuntee välillä olevansa etuoikeutettu, kun saa kokea urheilun parissa monia asioita. Toisaalta olen tietyllä tapaa myös kotihiiri ja nautin suunnattomasti olla kotona. Kauden jälkeen sitä on ihan mielellään kotona ja keittiössä tulee vietettyä hetki jos toinenkin. Kisareissuilla maailmalla, kun ei yleensä ole omaa keittiötä jossa pääsis kokkaamaan. Kesän ruokaan liittyviä projekteja on kasvihuoneen hankinta ja kasvimaan tekeminen. Viime viikolla kävin ostamassa jo siemeniä. Muutenkin maatilallamme saa ajatukset urheilusta muualle, kun pääsee tekemään hommia. Se on sitä henkistä pääomaa.

Itse tykkään paljon kalasta ja reseptinä on lohipiirakka. Tarjosin sen kanssa raikkaan vihersalaatin.


Lohipiirakka

Pohja:

4 dl spelttijauhoja
1 dl Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
1 dl lämmintä vettä

Täyte:

200g Mustaleima emmental juustoraastetta
2 sipulia
1/2 paprika
1/2dl tuoretta tilliä
3 munaa
3 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
n. 400g kylmäsavustettua lohta

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 27cm) ja sen reunoille.

Levitä puolet juustosta piirakkapohjan päälle. Silppua sipuli ja paprika. Lisää ne juuston päälle yhdessä tillin kanssa. Kuutio lohi ja lisää vuokaan.

Sekoita munat, maito, suola ja mustapippuri tasaiseksi ja lisää munamaito seoksen päälle. Lisää loppu juustoraaste.

Paista uunissa 220asteessa n. 40min niin, että pinta on saa hieman väriä.

 

Pin It

Hengähdystauko

kategoriassa Blogi

Treenatessa ulkona tuntuu ihan syyskuulta, mutta vilkaisemalla kalenteriin siellä lukeekin joulukuu. Pari talvea sitten oli…

WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota – täysjyvää, rypsiöljyä, kalaa ja kasviksia

kategoriassa Ajankohtaista

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota, ja kokosi 10 kohdan listan, kuinka noudattaa sitä…

Kylmäpuristetun Virginon monipuolisuus näkyi avajaisten buffetissa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon uusi tehdas vihittiin käyttöön tiistaina 15.1.2008. Avajaisten maukkaat buffet-tarjoilut suunnitellut Fazer Amican edustuskokki Atte…