header

Täydellinen kakku

Viikonloppuna on rakkaiden ystävieni häät. Siellä on kakkubuffetti, johon kaikki jotka haluavat, voivat tuoda itse tehdyn kakun tarjolle.

Halusin tehdä kakun, joka sopii myös morsiusparille. Se ei ollutkaan ihan helppo tehtävä, sillä sulhanen ei voi syödä maitoa, viljaa (kaura sopii), kananmunaa eikä pähkinöitä (manteli käy). Morsian taas välttelee hiivaa ja valkoista sokeria.

Neljän kokeilukerran ja monien maistelujen jälkeen sain kehitettyä miltei täydellisen omenakakun, joka maistuu varmasti kaikille - ja lisäksi kakku on terveellistä syötävää vaikka ihan arkipäivänäkin! Ohje on helppo, ainekset vain sekoitetaan. Tällainen erityisruokavaliokakku on melko murenevaa, joten leivon sen silikoniseen sydänvuokaan, ja vien tarjolle vuoassa.

100 g sulatettua maidotonta margariinia
1 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl soijakermaa
1,5 rkl psylliumia
3 dl intiaanisokeria
3 dl kauraleseitä
1 dl mantelijauhoa
1 dl vaaleaa Jytte-jauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1/2 tl kardemummaa
1-2 kotimaista omenaa

Sekoita rasvat, soijakerma ja psyllium. Anna kuidun turvota 10 min. Sekoita joukkoon muut aineet, leivinjauhe Jytte-jauhoihin sekoitettuna. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Voitele vuoka margariinilla ja kaada kakkutaikina vuokaan. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele kauniisti kakun pinnalle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku saa jäädä meheväksi.

Pin It

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki…

Välipala auttaa jaksamaan - Säännöllinen ateriarytmi

kategoriassa Ajankohtaista

Maaseudun Tulevaisuudessa 19.8.2011 muistutettiin, että säännöllinen ateriarytmi tukee jaksamista koulussa, töissä ja vapaa-ajalla. Pääaterioiden välissä…

Rosmariiniöljyssä paistettua kuhaa ja pinaattimuhennosta

kategoriassa Blogi

Lomalla moni kalastaa mielellään – tai hakee tuoretta kalaa torilta, ja kasvimaa alkaa tuottaa satoa.…