header

Pähkinäisiin mascarpone-hunajapäärynöihin ihastuvat kaikki

uunipaarynatSyksyn sesongin parhaat jälkiruuat valmistuvat kotimaisista hedelmistä ja marjoista.

Päärynöistä tulee uunissa makeita ja pehmeitä. Mascarponella täytettyinä ne sopivat hienoimmankin aterian jälkiruuaksi. Pekaanipähkinät, hunaja ja Rosmariiniöljy täydentävät makuelämyksen.

Jälkiruoka on lisäksi helppo tehdä ja sen voi valmistaa etukäteen uunia vaille valmiiksi.

Pähkinäiset mascarpone-hunajapäärynät
8 päärynää
150 g mascarpone-tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
1½ rkl juoksevaa hunajaa
1½ rkl Virgino Rosmariiniöljyä

Halkaise päärynät ja koverra siemenkota pois. Lado päärynät öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.

Sekoita mascarpone, sokeri ja sitruunamehu.

Ota päärynät uunista ja täytä ne seoksella kun ne ovat haaleita. Sekoita hunaja ja Rosmariiniöljy ja valuta sitä päärynöille. Ripota vielä rouhittua pähkinää ja jälkiruoka on valmis tarjottavaksi.

Pin It

Tomaatit suojaavat niin syövältä kuin sydänkohtauksiltakin

kategoriassa Ajankohtaista

– rypsiöljyssä kuumentaminen edistää lykopeenin imeytymistä. Kotimaisten tomaattien kausi on nyt parhaimmillaan. Jotta tomaattien terveysvaikutuksista…

Rauhoittava ja kosteuttava ihohoito

kategoriassa Ajankohtaista

Mikäli aurinko pääsi yllättämään, rauhoittava ja kosteuttava ihohoito syntyy luonnonjogurtista ja Virgino kylmäpuristetusta rypsiöljystä. Sekoita…

Terveellinen välipala auttaa jaksamaan

kategoriassa Ajankohtaista

Koulut ja oppilaitokset ovat avanneet ovensa, useimpien lomat loppuneet. Nyt kaivataan vinkkejä virkeyteen ja jaksamiseen.…