header

Pähkinäisiin mascarpone-hunajapäärynöihin ihastuvat kaikki

uunipaarynatSyksyn sesongin parhaat jälkiruuat valmistuvat kotimaisista hedelmistä ja marjoista.

Päärynöistä tulee uunissa makeita ja pehmeitä. Mascarponella täytettyinä ne sopivat hienoimmankin aterian jälkiruuaksi. Pekaanipähkinät, hunaja ja Rosmariiniöljy täydentävät makuelämyksen.

Jälkiruoka on lisäksi helppo tehdä ja sen voi valmistaa etukäteen uunia vaille valmiiksi.

Pähkinäiset mascarpone-hunajapäärynät
8 päärynää
150 g mascarpone-tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
1½ rkl juoksevaa hunajaa
1½ rkl Virgino Rosmariiniöljyä

Halkaise päärynät ja koverra siemenkota pois. Lado päärynät öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.

Sekoita mascarpone, sokeri ja sitruunamehu.

Ota päärynät uunista ja täytä ne seoksella kun ne ovat haaleita. Sekoita hunaja ja Rosmariiniöljy ja valuta sitä päärynöille. Ripota vielä rouhittua pähkinää ja jälkiruoka on valmis tarjottavaksi.

Pin It

Maailman helpoin marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Sain kainon pyynnön leipoa jotain makeaa partiolaisten kahvilaan, enkä hennonnut kieltäytyä, vaikka päivä olikin kiireinen.…

Hyvä rasva pitää liikkeessä - Hiihtäjä ja liikuntakasvattaja Eevamari Oksanen

kategoriassa Ajankohtaista

Hiihtäjä ja liikuntakasvattaja Eevamari Oksanen kannustaa terveisiin elämäntapoihin ja hyvään elämään: "Tarpeeksi hyviä rasvoja, paljon…

Porkkanaletut ovat hyvää arkiruokaa

kategoriassa Blogi

Arkena ruuanlaiton pitää olla helppoa, nopeaa ja edullista. Silti arkiruoka voi olla herkullista ja ihanaa!…