header

Pähkinäisiin mascarpone-hunajapäärynöihin ihastuvat kaikki

uunipaarynatSyksyn sesongin parhaat jälkiruuat valmistuvat kotimaisista hedelmistä ja marjoista.

Päärynöistä tulee uunissa makeita ja pehmeitä. Mascarponella täytettyinä ne sopivat hienoimmankin aterian jälkiruuaksi. Pekaanipähkinät, hunaja ja Rosmariiniöljy täydentävät makuelämyksen.

Jälkiruoka on lisäksi helppo tehdä ja sen voi valmistaa etukäteen uunia vaille valmiiksi.

Pähkinäiset mascarpone-hunajapäärynät
8 päärynää
150 g mascarpone-tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
1½ rkl juoksevaa hunajaa
1½ rkl Virgino Rosmariiniöljyä

Halkaise päärynät ja koverra siemenkota pois. Lado päärynät öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.

Sekoita mascarpone, sokeri ja sitruunamehu.

Ota päärynät uunista ja täytä ne seoksella kun ne ovat haaleita. Sekoita hunaja ja Rosmariiniöljy ja valuta sitä päärynöille. Ripota vielä rouhittua pähkinää ja jälkiruoka on valmis tarjottavaksi.

Pin It

Vuokaleipää vailla vertaa

kategoriassa Blogi

Vaaleat vuokaleivät valmistuvat niin helposti, että niiden leipomisella voi vaikka aloittaa arkisen maanantaiaamun, kuten minä…

Pehmeä rasva tekee hyvää

kategoriassa Ajankohtaista

Rasva on meille välttämätöntä – kunhan se on oikeanlaista ja määrä on sopiva. Rasvaa tarvitaan…

Sadonkorjuuajan piirakassa on punajuurta ja rutkasti makua

kategoriassa Blogi

Selailin tapani mukaan Instagramia ja Pinterestiä uusia ideoita hakien. Huomasin, että ystävä oli laittanut piirakkaan…