header

Sunnuntairuokaa – pulled pork

Hienon kuuloinen pulled pork, suomennettu vastikään nyhtöpossuksi, on itse asiassa perinteistä suomalaista porsaan lapaa.

Kaupasta sitä saa yleensä hyvin edullisesti. Muiden pitkään kypsytettävien ruhonosien tapaan siitä tulee uunissa todella mehevää ja maukasta.

Luulin viime pyhänä tekeväni ruuat kerralla useammaksi päiväksi, kun laitoin porsaan lapaa uuniin – mutta 9-vuotias poikani söi melkein kaiken lihan kerralla, itselleni jäi vain pieni pala. Herkuttelin sitten uunissa possun kanssa muhineilla porkkanoilla ja sipuleilla.

porsaan lapa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
2 sipulia, kuorittuina ja lohkottuina
laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
merisuolaa myllystä

Öljyä iso, matala uunivuoka hyvin. Laita porsaanliha vuokaan. Lisää porkkanat ja sipulit sekä pippurit ja laakerinlehti. Ripota päälle merisuolaa. Kaada vuokaan vettä niin, että liha melkein peittyy. Laita uuniin noin 125 asteeseen ja anna kypsyä 4–5 tuntia. Peitä foliolla, jos lihan pinta ruskistuu liikaa. Liha on hyvää kun se pelkästään haarukalla irtoaa luusta. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai ohraton kanssa!

Pin It

Hyvä terveys: kasviöljyä koneeseen

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljy on ylivoimainen välttämättömien rasvahappojen lähde. Se sisältää noin 20 kertaa enemmän omega-3-rasvahappoja kuin oliiviöljy,…

Välimeren ruokavalio lykkää diabeetikon lääkehoitoa

kategoriassa Ajankohtaista

Välimeren perinteisen ruokavalion on havaittu lykkäävän aikuistyypin diabeetikoiden lääkehoitoa pitempään kuin vähärasvaisen ruokavalion. Välimeren ruokavalioon…

Välttämättömät rasvahapot rypsiöljystä – 2 rkl päivässä riittää

kategoriassa Ajankohtaista

Maku-lehdessä 7/2016 on artikkeli, jossa vertaillaan rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Aikuinen saa päivän välttämättömät rasvahapot täyteen…