header

Sunnuntairuokaa – pulled pork

Hienon kuuloinen pulled pork, suomennettu vastikään nyhtöpossuksi, on itse asiassa perinteistä suomalaista porsaan lapaa.

Kaupasta sitä saa yleensä hyvin edullisesti. Muiden pitkään kypsytettävien ruhonosien tapaan siitä tulee uunissa todella mehevää ja maukasta.

Luulin viime pyhänä tekeväni ruuat kerralla useammaksi päiväksi, kun laitoin porsaan lapaa uuniin – mutta 9-vuotias poikani söi melkein kaiken lihan kerralla, itselleni jäi vain pieni pala. Herkuttelin sitten uunissa possun kanssa muhineilla porkkanoilla ja sipuleilla.

porsaan lapa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
2 sipulia, kuorittuina ja lohkottuina
laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
merisuolaa myllystä

Öljyä iso, matala uunivuoka hyvin. Laita porsaanliha vuokaan. Lisää porkkanat ja sipulit sekä pippurit ja laakerinlehti. Ripota päälle merisuolaa. Kaada vuokaan vettä niin, että liha melkein peittyy. Laita uuniin noin 125 asteeseen ja anna kypsyä 4–5 tuntia. Peitä foliolla, jos lihan pinta ruskistuu liikaa. Liha on hyvää kun se pelkästään haarukalla irtoaa luusta. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai ohraton kanssa!

Pin It

Pohjoismainen ruokavalio voi suojata kroonisilta sairauksilta

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkimuksen mukaan pohjoismaisen, terveellisen ruokavalion noudattaminen vähentää selvästi tulehdusgeenien toimintaa rasvakudoksessa. Tulehdustila voi viitata kroonisiin…

Bataattia ja kookosta, njams

kategoriassa Blogi

Kookoksen maku ja tuoksu jakaa mielipiteet tasan kahtia. Osa rakastaa sitä, osa ei voi sietää.…

Maanantaisoturi taistelee uudenlaisen naiskuvan puolesta - Kahvakuulaurheilija Kukka Laakso

kategoriassa Ajankohtaista

Kahvakuulaurheilija, -valmentaja ja seurattu bloggaaja Kukka Laakso kehottaa treenaamaan, syömään ja elämään niin, että keho,…