header

Sunnuntairuokaa – pulled pork

Hienon kuuloinen pulled pork, suomennettu vastikään nyhtöpossuksi, on itse asiassa perinteistä suomalaista porsaan lapaa.

Kaupasta sitä saa yleensä hyvin edullisesti. Muiden pitkään kypsytettävien ruhonosien tapaan siitä tulee uunissa todella mehevää ja maukasta.

Luulin viime pyhänä tekeväni ruuat kerralla useammaksi päiväksi, kun laitoin porsaan lapaa uuniin – mutta 9-vuotias poikani söi melkein kaiken lihan kerralla, itselleni jäi vain pieni pala. Herkuttelin sitten uunissa possun kanssa muhineilla porkkanoilla ja sipuleilla.

porsaan lapa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
2 sipulia, kuorittuina ja lohkottuina
laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
merisuolaa myllystä

Öljyä iso, matala uunivuoka hyvin. Laita porsaanliha vuokaan. Lisää porkkanat ja sipulit sekä pippurit ja laakerinlehti. Ripota päälle merisuolaa. Kaada vuokaan vettä niin, että liha melkein peittyy. Laita uuniin noin 125 asteeseen ja anna kypsyä 4–5 tuntia. Peitä foliolla, jos lihan pinta ruskistuu liikaa. Liha on hyvää kun se pelkästään haarukalla irtoaa luusta. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai ohraton kanssa!

Pin It

Kotitalous-lehti: kylmäpuristettu rypsiöljy pohjoismaista superruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalous-lehdessä 1/2010 useat tutkijat ja asiantuntijat kertovat huipputrendikkäästä pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja sen superruoista; täysjyvärukiista ja…

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sopivat pohjoismaiselle väestölle

kategoriassa Ajankohtaista

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sopivat pohjoismaiselle väestölle ja nojaavat laajaan tutkimusnäyttöön, sanoo ravitsemusterapian professori Ursula Schwab. Maaseudun…

Hyödynnä tähteet – broilerin lopuista syntyy kiusaus

kategoriassa Blogi

Ruuantähteitä voi käyttää monella tavoin hyödyksi seuraavan päivän aterian valmistukseen.Esimerkiksi kiusaukseen sopivat niin lihan, kalan,…