header

Sunnuntairuokaa – pulled pork

Hienon kuuloinen pulled pork, suomennettu vastikään nyhtöpossuksi, on itse asiassa perinteistä suomalaista porsaan lapaa.

Kaupasta sitä saa yleensä hyvin edullisesti. Muiden pitkään kypsytettävien ruhonosien tapaan siitä tulee uunissa todella mehevää ja maukasta.

Luulin viime pyhänä tekeväni ruuat kerralla useammaksi päiväksi, kun laitoin porsaan lapaa uuniin – mutta 9-vuotias poikani söi melkein kaiken lihan kerralla, itselleni jäi vain pieni pala. Herkuttelin sitten uunissa possun kanssa muhineilla porkkanoilla ja sipuleilla.

porsaan lapa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
2 sipulia, kuorittuina ja lohkottuina
laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
merisuolaa myllystä

Öljyä iso, matala uunivuoka hyvin. Laita porsaanliha vuokaan. Lisää porkkanat ja sipulit sekä pippurit ja laakerinlehti. Ripota päälle merisuolaa. Kaada vuokaan vettä niin, että liha melkein peittyy. Laita uuniin noin 125 asteeseen ja anna kypsyä 4–5 tuntia. Peitä foliolla, jos lihan pinta ruskistuu liikaa. Liha on hyvää kun se pelkästään haarukalla irtoaa luusta. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai ohraton kanssa!

Pin It

Huippukeittiömestarin ohjeet: Virginoa juuresten, sienten ja grillatun lihan kera

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokalähettilään tehtävät ovat vieneet huippukokki Kim Palhusia maasta toiseen. "Olen ollut suomalaista ruokaa promoamassa Yhdysvalloissa,…

Fetasalaatti tuo kevään ruokapöytään

kategoriassa Blogi

Perinteinen fetajuustosalaatti pitää pintansa. Se on erinomainen lisuke monelle ruualle, esimerkiksi grillatulle lihalle tai broilerille…

WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota – täysjyvää, rypsiöljyä, kalaa ja kasviksia

kategoriassa Ajankohtaista

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota, ja kokosi 10 kohdan listan, kuinka noudattaa sitä…