header

Sunnuntairuokaa – pulled pork

Hienon kuuloinen pulled pork, suomennettu vastikään nyhtöpossuksi, on itse asiassa perinteistä suomalaista porsaan lapaa.

Kaupasta sitä saa yleensä hyvin edullisesti. Muiden pitkään kypsytettävien ruhonosien tapaan siitä tulee uunissa todella mehevää ja maukasta.

Luulin viime pyhänä tekeväni ruuat kerralla useammaksi päiväksi, kun laitoin porsaan lapaa uuniin – mutta 9-vuotias poikani söi melkein kaiken lihan kerralla, itselleni jäi vain pieni pala. Herkuttelin sitten uunissa possun kanssa muhineilla porkkanoilla ja sipuleilla.

porsaan lapa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
2 sipulia, kuorittuina ja lohkottuina
laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
merisuolaa myllystä

Öljyä iso, matala uunivuoka hyvin. Laita porsaanliha vuokaan. Lisää porkkanat ja sipulit sekä pippurit ja laakerinlehti. Ripota päälle merisuolaa. Kaada vuokaan vettä niin, että liha melkein peittyy. Laita uuniin noin 125 asteeseen ja anna kypsyä 4–5 tuntia. Peitä foliolla, jos lihan pinta ruskistuu liikaa. Liha on hyvää kun se pelkästään haarukalla irtoaa luusta. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai ohraton kanssa!

Pin It

Suomalaisella ruualla on tarina

kategoriassa Ajankohtaista

Mari Hannukselan mielestä ruoka saa uuden ulottuvuuden, kun tietää, missä se on valmistettu. ”Ostan kotiinkin…

Kasviöljyt terveysjärjestykseen

kategoriassa Ajankohtaista

Helsingin Sanomien terveyssivujen artikkelissa 26.9.2013 laitettiin 20 öljyä terveysjärjestykseen. Kirjoittaja Satu Kaarian mukaan öljyjen kuningas…

Perinteinen kermainen lohikeitto on saariston kesäruokaa

kategoriassa Blogi

Joskus se perinteinen, isoäidin ruokaohje on kaikkein paras. Lohessa on runsaasti hyviä rasvoja, ja kylmäpuristetusta…