header

Maassa maan tavalla

Viime viikolla olin Ranskassa 2. CISM World Winter Gameseissa eli sotilaiden maailman kisoissa. Minut oli valittu Suomen joukkueeseen ampuma- ja maastohiihtoon.

Kisoissa oli 6 eri talvilajia. Lisää muista lajeista ja toki myös omista voi käydä lukemassa www.annecy2013.com -sivuilta.

Meidän kisat käytiin Le Grand Bornandissa n. 45min ajomatkan päässä Annecysta. Annecy hakee myös talviolympialaisia niin tämä oli hyvä järjestävän organisaation sisäänajo, jos kisat siellä järjestetään.

Viivalta löytyi tämän talven maailmanmestareita ja maailman cupin voittajia, joten taso oli kova. Itsellä kisat meni tosi hyvin ja meno oli talven parasta. Ampumahiihto sija 20. ja maastohiihto sija 19. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään viimeisiä kisoja.

Ranskassa, kun oltiin niin patonkia, juustoja ja punaviiniä löytyi aina. Oluthanasta tuli punaviiniä ja kun luuli ottavansa pöydässä mehua niin se olikin viiniä. Onneksi vettä löytyi juomaksi, mutta sitä piti erikseen pyytää. Suomessa asia on vähän toisin päin. Aamulenkillä sai tuoksutella pienten leipomoiden tuoksuja, kun ne kiusasivat kapeilla kaduilla. Voitte vaan kuvitella, että oliko nälkä, kun siellä hetken aikaa juoksi. :) Juustoja löytyi jokaiselta aterialta ja monta erilaista sorttia.

Kevään aikana olisi tarkoitus löytää kesälle täydellinen kakku. Tässä yksi ohje, jota kokeilin ja tarkoitus olisi sitä vielä hieman tuunata. Lähdetään nyt liikenteeseen perusversiosta ja tuunaus ohjeet tulee sitten myöhemmin. Tosin sillä varauksella, että miten onnistuu. :)

Suklaakakku

Pohja:

1/2 pkt digestive keksejä
0,5dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä

Täyte:

2 pkt Hovi maustamatonta tuorejuusto
2 levyä Fazerin sinistä suklaalevyä
1/2 dl sokeria
5 liivatetta
n. 1litr kermaa

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon öljy. Painele irtokakkuvuoan (n. 28cm) pohjalle. Pohjalle voit laittaa ensin leivinpaperin niin kakku on helppo siirtää pois pohjan päältä. Sulata suklaa vesihauteessa ja laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, sulatettu suklaa ja sokeri. Kiehauta pieni tilkka vettä kattilassa ja laita liivatteet sinne. Sekoita, että liivatteet sulaa veteen. Lisää liivate juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää viimeiseksi vatkattu kermavaahto nostellen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään. Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele raastetulla suklaalla.

Pin It

Moni muotidieetti perustuu uskomuksiin

kategoriassa Ajankohtaista

- Osa suomalaisista elää vähän niin kuin keskiajalla, jolloin tieteellistä tietoa ei ollut käytettävissä, ajattelee…

Itä-Suomen yliopiston tutkimus: suomalaiset eivät saa liikaa linolihappoa

kategoriassa Ajankohtaista

Linolihappoa eli omega-6-sarjan rasvahappoa pitää saada ruoasta riittävästi. Terveellisellä suomalaisella ruokavaliolla, johon kuuluu rypsiöljyä, ei…

Kylmäpuristetun Virginon monipuolisuus näkyi avajaisten buffetissa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon uusi tehdas vihittiin käyttöön tiistaina 15.1.2008. Avajaisten maukkaat buffet-tarjoilut suunnitellut Fazer Amican edustuskokki Atte…