Perinteinen fetajuustosalaatti pitää pintansa. Se on erinomainen lisuke monelle ruualle, esimerkiksi grillatulle lihalle tai broilerille sekä varhaisperunoille, ja käy lounaaksi myös sellaisenaan.
Uutta makua salaattiin tuovat Virginon makuöljyt, etenkin Rosmariiniöljy ja Valkosipuliöljy sopivat hyvin tämän salaatin kastikkeeksi.
Fetasalaattia voi piristää myös hedelmillä, vaikkapa viinirypäleillä tai tuoreilla mansikoilla. Lisäksi vielä sitruunamehua ja tuoreita yrttejä!
Fetajuustosalaatti
1 salaatinkerä tai salaattiruukku
½ kurkku
rasia kirsikkatomaatteja
1 dl viinirypäleitä
1 pkt (pala) fetaa , 200 g
4 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä
1 sitruunan mehu
pari kierrosta mustapippuria myllystä
muutama sitruunatäytteinen oliivi
tuoretta minttua
Revi salaatti salaattikulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku, lisää salaattiin.
Valuta feta ja murenna salaatin päälle. Lisää viinirypäleet ja valuta öljy ja sitruunamehu salaatin päälle.
Mausta mustapippurilla ja koristele mintun lehdillä.