header

Fetasalaatti tuo kevään ruokapöytään

fetasalaattiPerinteinen fetajuustosalaatti pitää pintansa. Se on erinomainen lisuke monelle ruualle, esimerkiksi grillatulle lihalle tai broilerille sekä varhaisperunoille, ja käy lounaaksi myös sellaisenaan.

Uutta makua salaattiin tuovat Virginon makuöljyt, etenkin Rosmariiniöljy ja Valkosipuliöljy sopivat hyvin tämän salaatin kastikkeeksi.

Fetasalaattia voi piristää myös hedelmillä, vaikkapa viinirypäleillä tai tuoreilla mansikoilla. Lisäksi vielä sitruunamehua ja tuoreita yrttejä!

Fetajuustosalaatti
1 salaatinkerä tai salaattiruukku
½ kurkku
rasia kirsikkatomaatteja
1 dl viinirypäleitä
1 pkt (pala) fetaa , 200 g
4 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä
1 sitruunan mehu
pari kierrosta mustapippuria myllystä
muutama sitruunatäytteinen oliivi
tuoretta minttua

Revi salaatti salaattikulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku, lisää salaattiin.

Valuta feta ja murenna salaatin päälle. Lisää viinirypäleet ja valuta öljy ja sitruunamehu salaatin päälle.

Mausta mustapippurilla ja koristele mintun lehdillä.

Pin It

Sienisato jalostuu herkuiksi – kokeile kantarellipizzaa!

kategoriassa Blogi

Sateisella ja viileälläkin kesällä on puolensa – sienisato näyttää erinomaiselta ja kantarelleja on jo löytynyt…

Leivissä on eroja

kategoriassa Blogi

Luin keväällä kirjoituksen Hankasalmen Sanomista, jossa kerrottiin leivän synnystä pöytään asti. Itselle asia on itsestään…

Broileri-halloumipizza valmistuu grillissäkin

kategoriassa Blogi

Grillauskausi on alkanut. Jos et ole vielä ehtinyt kokeilla viime kesien hittiä, grillissä valmistettua pizzaa,…