header

Löytöjä kukkapenkistä

Huhtikuu hurahti ja se oli itselle se lomakuukausi. Tosin puoleen väliin asti tuli oltua suksilla pohjoisessa. Sillä välin kotoa oli lähteny lumet. Lähtiessä oli täys talvi ja takaisin tullessa kevät.

Viime vuodet on tullut ajoitettua kevään pohjoisen hiihtoreissut niin, että kotiin tullessa saa sukset laittaa kesäteloille ja pääsee puutarhahommiin.

Tänä vuonna kasvihuone sai asukkaat jo huhtikuun lopulla. Alkuun pidin siellä lämmitintä, ettei yöpakkset puraisisi ennen aikojaan. Innolla odotan, että pääsee uuden sadon kimppuun. Muistaa viime kesästä kuinka makeita kurkut oli. Nyt sieltä jo saa yrttejä. Nam!


Treenit on lähteny hyvin käyntiin ja pyörän selässä on tullut viihdyttyä tovi, jos toinenkin. Harjoittelusta nauttii nyt kyllä täysin siemauksin, kun nyt ainakin itsestä tuntuu, että on suuntaviivat kohdallaan. Viime kesä meni kuunnellessa kehoa ja lapsen vointia niin harjoittelu oli lähinnä ylläpitävää. Nyt pääsee kunnolla tosi toimiin.
Mökillä siivotessa kukkapenkkiä tuli yllättäviä löytöjä, korvasieniä. Näköjään se oli niille otollinen kasvupaikka. Niitä oli sen verran, että piirakkahan siitä piti tehdä. Pohjasta tuli ehkä paras mitä olen tehnyt. Nyt löytyi sitten suosikki ohje siihen.

Korvasienipiirakka
Pohja:
1dl luomu ohrahiutaleita
3dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2tl ruususuola
1dl Virginon luomu kylmäpuristettua rypsiöljyä
1dl vettä

Täyte:
1 rkl voita
1 sipuli
1,5 dl korvasieniä

Munamaito:
3 dl luomu maitoa/ kermaa
2 luomumunaa
1 dl Valio Mustaleima juustoraastetta
1 tl ruususuolaa
1/2tl mustapippuria

Tee pohja: sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja viimeiseksi vesi. Taputtele piirakkavuoan pohjalle (halk. 26 cm).

Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää pilkotut korvasienet. Muista ryöpätä korvasienet ennen käyttöä! Sekoita hetki, että sienistä irtoaa makua. Kaada täyte pohjan päälle.

Tee munamaito: sekoita aineet ja lisää täytteen päälle.

Laita uunin keskitasolle noin 40 min +200 astetta.

Pin It

Virgino-rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveydelle erinomainen

kategoriassa Ajankohtaista

Pohjoismaisessa sydäntautikongressissa 12.–14.6.2008 esitellyn tutkimuksen mukaan Virgino-rypsiöljyn rasvahappokoostumus on ihanteellinen. Kylmäpuristetun rypsiöljyn nauttiminen vähentää veren…

Mausteinen kala-äyriäiskeitto on pyhäruokaa

kategoriassa Blogi

Kun ystäviä on tulossa kylään, keitto on helppo ratkaisu. Keitto muhii hellalla itsekseen, ja sen…

Venäjällä panostetaan hyvinvointiin

kategoriassa Ajankohtaista

Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä viedään nyt myös Venäjälle. Venäläinen kuluttaja on entistä kiinnostuneempi terveydestä ja hyvinvoinnista, kertoo…