header

Raikas rahka-appelsiinikakku mökkivieraille

appelsiini rahkakakku1Monella on kesäperinteenä tarjota kahvin kera itsetehtyä kermatäytekakkua.

Rahka, appelsiinimehu ja miedosti pähkinäinen kylmäpuristettu rypsiöljy raikastavat tämän mehevän täytekakun.

Koristeeksi käyvät appelsiiniviipaleiden lisäksi tuoreet yrtit kasvimaalta, vaikkapa sitruunamelissa tai minttu.

Vaalea kakkupohja:
(n. 22 cm irtopohjavuokaan)
100 g voita
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
0,5 dl appelsiinista puristettua mehua
1,5 dl vettä
1.5 dl kermaviiliä
2 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, mehu ja kermaviili sekä munat yksitellen hyvin sekoitellen. Lisää sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon mahdollisimman vähän vaivaten.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia uunin alatasolla, kunnes kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Täyte ja kuorrutus:
2 appelsiinia
2 prk rasvatonta maitorahkaa
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 rkl appelsiinista puristettua mehua
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Halkaise kakku ja kostuta halutessasi appelsiinimehulla tai maidolla. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa rahka, appelsiinimehu, öljy, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen. Levitä alemmalle kakkupohjalle täytettä sekä kuorittua, pieneksi viipaloitua appelsiinia. (Poista appelsiineista myös kitkerä, valkoinen kuoriosa.) Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä kuorrutusta päälle ja reunoille. Koristele appelsiinilla tai esim. mansikoilla ja tuoreilla yrteillä.

Pin It

Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

kategoriassa Blogi

Mausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat. Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä,…

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin:

kategoriassa Ajankohtaista

Kakut kesän juhliin kannattaa leipoa hyvissä ajoin! Elina Brodkin on innostunut blogiyhteistyöstä Virginon kanssa. ”Käytän…

Pohjoismaisen keittiön lähettiläs - Huippukokki Kim Palhus

kategoriassa Ajankohtaista

Huippukokki Kim Palhus toimii maamme ruokalähettiläänä Ny nordisk mat –hankkeessa, joka on yksi kaikkien aikojen…