header

Polentaa ja parmesaania

Syksyllä maistuvat täyttävät pastaruuat. Herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi on italialainen, maissista valmistettu polenta.

Ainekset:

4 dl polentaa eli karkeita maissijauhoja
2 1/2 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
mustapippuria rouheena
50 g huoneenlämpöistä voita
1/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g parmesaaniraastetta
päälle: tuoreita yrttejä ja parmesaanilastuja

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää murennettu liemikuutio. Lisää polentajauhot pikkuhiljaa vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti (aika vaihtelee eri valmistajilla). Hämmennä välillä, ettei pinnalle muodostu kuorta.

Polenta on valmista kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi, öljy ja parmesaani. Jos haluat leikata polentaa, laita se kelmulla vuorattuun vuokaan hyytymään.

Polenta käy lisäkkeeksi sellaisenaan tai viipaleina öljyssä paistettuna. Polenta on mainio italialainen lisäke, jota voi myös nauttia sellaisenaan, vihreän, Virginolla maustetun salaatin kera. Oikeastaan polenta on eräänlainen puuro, joka valmistetaan karkeista maissijauhoista. Päälle voi ripotella koristeeksi tuoreita yrttejä, vaikkapa rosmariinin lehtiä, sekä parmesaanilastuja.

Pin It

Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille

kategoriassa Blogi

Yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa. Jos leivot…

Ikisuosikki – mokkapalat!

kategoriassa Blogi

Mokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee…

Kerää rahaa joukkueelle tai koululuokalle myymällä laadukkaita Virgino-öljyjä!

kategoriassa Ajankohtaista

Seurojen ja koulujen varainkeruuseen on nyt uusi, helppo ja kätevä mahdollisuus. Voit myydä korkealaatuisia, puhtaita…