header

Polentaa ja parmesaania

Syksyllä maistuvat täyttävät pastaruuat. Herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi on italialainen, maissista valmistettu polenta.

Ainekset:

4 dl polentaa eli karkeita maissijauhoja
2 1/2 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
mustapippuria rouheena
50 g huoneenlämpöistä voita
1/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g parmesaaniraastetta
päälle: tuoreita yrttejä ja parmesaanilastuja

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää murennettu liemikuutio. Lisää polentajauhot pikkuhiljaa vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti (aika vaihtelee eri valmistajilla). Hämmennä välillä, ettei pinnalle muodostu kuorta.

Polenta on valmista kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi, öljy ja parmesaani. Jos haluat leikata polentaa, laita se kelmulla vuorattuun vuokaan hyytymään.

Polenta käy lisäkkeeksi sellaisenaan tai viipaleina öljyssä paistettuna. Polenta on mainio italialainen lisäke, jota voi myös nauttia sellaisenaan, vihreän, Virginolla maustetun salaatin kera. Oikeastaan polenta on eräänlainen puuro, joka valmistetaan karkeista maissijauhoista. Päälle voi ripotella koristeeksi tuoreita yrttejä, vaikkapa rosmariinin lehtiä, sekä parmesaanilastuja.

Pin It

Kauneutta kylmäpuristetusta öljystä ja kahvinpuruista!

kategoriassa Ajankohtaista

Luonnonmukaiset, edulliset ja ekologiset keinot kauneudenhoitoon kiinnostavat monia. Keittiön kaapeista löytyy paljon edullisia aineksia, joista…

Villiyrttikokki Päivi Lehtonen suosii puhdasta suomalaista ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Varsinaissuomalainen kokki ja villiyrttiekspertti Päivi Lehtonen leipoo alkukesän juhliin valkosuklaista piirakkaa, jossa aineksina on oman…

Sienisato jalostuu herkuiksi – kokeile kantarellipizzaa!

kategoriassa Blogi

Sateisella ja viileälläkin kesällä on puolensa – sienisato näyttää erinomaiselta ja kantarelleja on jo löytynyt…