header

Polentaa ja parmesaania

Syksyllä maistuvat täyttävät pastaruuat. Herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi on italialainen, maissista valmistettu polenta.

Ainekset:

4 dl polentaa eli karkeita maissijauhoja
2 1/2 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
mustapippuria rouheena
50 g huoneenlämpöistä voita
1/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g parmesaaniraastetta
päälle: tuoreita yrttejä ja parmesaanilastuja

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää murennettu liemikuutio. Lisää polentajauhot pikkuhiljaa vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti (aika vaihtelee eri valmistajilla). Hämmennä välillä, ettei pinnalle muodostu kuorta.

Polenta on valmista kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi, öljy ja parmesaani. Jos haluat leikata polentaa, laita se kelmulla vuorattuun vuokaan hyytymään.

Polenta käy lisäkkeeksi sellaisenaan tai viipaleina öljyssä paistettuna. Polenta on mainio italialainen lisäke, jota voi myös nauttia sellaisenaan, vihreän, Virginolla maustetun salaatin kera. Oikeastaan polenta on eräänlainen puuro, joka valmistetaan karkeista maissijauhoista. Päälle voi ripotella koristeeksi tuoreita yrttejä, vaikkapa rosmariinin lehtiä, sekä parmesaanilastuja.

Pin It

Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on terveyden kannalta ihanteellinen

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyssä linolihappo (omega-6) ja alfalinoleenihappo (omega-3) ovat ihanteellisessa keskinäisessä suhteessa. Rypsiöljy onkin rasvahappotasapainon kannalta ihanteellinen…

Pasta Carbonara lämmittää kevättalvella ja antaa energiaa

kategoriassa Blogi

Pasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti on yksi herkullisimmista italialaisista pastaruoista. Se ei ole kevyimmästä päästä,…

Sadonkorjuuajan kasvisruokaa – mehevä punajuurikiusaus

kategoriassa Blogi

Kotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja niistä saa edullista, herkullista ruokaa. Punajuurikiusaus sopii myös…