header

Polentaa ja parmesaania

Syksyllä maistuvat täyttävät pastaruuat. Herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi on italialainen, maissista valmistettu polenta.

Ainekset:

4 dl polentaa eli karkeita maissijauhoja
2 1/2 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
mustapippuria rouheena
50 g huoneenlämpöistä voita
1/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g parmesaaniraastetta
päälle: tuoreita yrttejä ja parmesaanilastuja

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää murennettu liemikuutio. Lisää polentajauhot pikkuhiljaa vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti (aika vaihtelee eri valmistajilla). Hämmennä välillä, ettei pinnalle muodostu kuorta.

Polenta on valmista kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi, öljy ja parmesaani. Jos haluat leikata polentaa, laita se kelmulla vuorattuun vuokaan hyytymään.

Polenta käy lisäkkeeksi sellaisenaan tai viipaleina öljyssä paistettuna. Polenta on mainio italialainen lisäke, jota voi myös nauttia sellaisenaan, vihreän, Virginolla maustetun salaatin kera. Oikeastaan polenta on eräänlainen puuro, joka valmistetaan karkeista maissijauhoista. Päälle voi ripotella koristeeksi tuoreita yrttejä, vaikkapa rosmariinin lehtiä, sekä parmesaanilastuja.

Pin It

Leivissä on eroja

kategoriassa Blogi

Luin keväällä kirjoituksen Hankasalmen Sanomista, jossa kerrottiin leivän synnystä pöytään asti. Itselle asia on itsestään…

Unohda eksoottiset superruuat – nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden

kategoriassa Ajankohtaista

”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka…

Omega-3 edistää näön kehitystä

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.…