header

Polentaa ja parmesaania

Syksyllä maistuvat täyttävät pastaruuat. Herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi on italialainen, maissista valmistettu polenta.

Ainekset:

4 dl polentaa eli karkeita maissijauhoja
2 1/2 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
mustapippuria rouheena
50 g huoneenlämpöistä voita
1/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g parmesaaniraastetta
päälle: tuoreita yrttejä ja parmesaanilastuja

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää murennettu liemikuutio. Lisää polentajauhot pikkuhiljaa vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti (aika vaihtelee eri valmistajilla). Hämmennä välillä, ettei pinnalle muodostu kuorta.

Polenta on valmista kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi, öljy ja parmesaani. Jos haluat leikata polentaa, laita se kelmulla vuorattuun vuokaan hyytymään.

Polenta käy lisäkkeeksi sellaisenaan tai viipaleina öljyssä paistettuna. Polenta on mainio italialainen lisäke, jota voi myös nauttia sellaisenaan, vihreän, Virginolla maustetun salaatin kera. Oikeastaan polenta on eräänlainen puuro, joka valmistetaan karkeista maissijauhoista. Päälle voi ripotella koristeeksi tuoreita yrttejä, vaikkapa rosmariinin lehtiä, sekä parmesaanilastuja.

Pin It

Italialainen munakoisopaistos, la parmigiana di melanzane

kategoriassa Blogi

La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monta erilaista alueellista…

Jälkiruokavaahto turkkilaisesta jogurtista

kategoriassa Blogi

Vieraita oli tulossa, ja jälkiruoka piti kehittää jääkaapissa olevista aineksista. Siellä oli mm. puolen kilon…

Jaakko Kolmonen, 70 vuotta: Terveenä kaiken ikää

kategoriassa Ajankohtaista

Legendaarinen keittiömestari, opetusneuvos Jaakko Kolmonen täytti pyöreät 70 vuotta toukokuun alussa. – Vietin syntymäpäivääni ukkina.…