header

Lähi-idän makua, suomalaisia kasviksia - kukkakaalitabbule

Pikkujoulukauden illanistujaisissa on hyvä tarjota myös kevyitä kasvisruokia - mutta herkullisia!

Olen itse nyt innostunut Lähi-idän makuyhdistelmistä, mutta niitä kannattaa tietysti kokata Suomalaisista raaka-aineista. Maukas kukkakaalitabbule on raakaruokaa parhaimmillaan.

1 kukkakaali
1/2 ruukkua persiljaa
3 tomaattia
1 pieni punasipuli
1/3 kurkku
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa

Hienonna kukkakaali ja persilja monitoimikoneessa tai isolla leikkuulaudalla veitsen avulla. Leikkaa muut kasvikset pieniksi kuutioiksi ja lisää salaattiin. Lisää öljy, mehu ja mausteet. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.

Pin It

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!

Kovan rasvan käyttö huolestuttaa asiantuntijoita – tilalle rypsiöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaislapset saavat liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa ruokavaliostaan. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kova rasva onkin suurempi riski…

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki…