header

Lähi-idän makua, suomalaisia kasviksia - kukkakaalitabbule

Pikkujoulukauden illanistujaisissa on hyvä tarjota myös kevyitä kasvisruokia - mutta herkullisia!

Olen itse nyt innostunut Lähi-idän makuyhdistelmistä, mutta niitä kannattaa tietysti kokata Suomalaisista raaka-aineista. Maukas kukkakaalitabbule on raakaruokaa parhaimmillaan.

1 kukkakaali
1/2 ruukkua persiljaa
3 tomaattia
1 pieni punasipuli
1/3 kurkku
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa

Hienonna kukkakaali ja persilja monitoimikoneessa tai isolla leikkuulaudalla veitsen avulla. Leikkaa muut kasvikset pieniksi kuutioiksi ja lisää salaattiin. Lisää öljy, mehu ja mausteet. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.

Pin It

Aivojen hyvinvointiin laadukasta rasvaa, täysjyvähiilareita, kalaa ja kasviksia

kategoriassa Ajankohtaista

Aivotutkija, kognitiotieteen dosentti Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta puhuu pehmeiden rasvojen merkityksestä aivojen hyvinvoinnille. Huotilainen on…

Pehmeät rasvat todella ehkäisevät sydänsairauksia – helppo vaihdos ruokavaliossa auttaa elämään pidempään

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-6-rasvahapot ja erityisesti linolihappo voi auttaa sydänsairauksien ehkäisyssä. Mitä suurempi on elimistön linolihappopitoisuus, sitä pienempi…

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien…