header

Lähi-idän makua, suomalaisia kasviksia - kukkakaalitabbule

Pikkujoulukauden illanistujaisissa on hyvä tarjota myös kevyitä kasvisruokia - mutta herkullisia!

Olen itse nyt innostunut Lähi-idän makuyhdistelmistä, mutta niitä kannattaa tietysti kokata Suomalaisista raaka-aineista. Maukas kukkakaalitabbule on raakaruokaa parhaimmillaan.

1 kukkakaali
1/2 ruukkua persiljaa
3 tomaattia
1 pieni punasipuli
1/3 kurkku
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa

Hienonna kukkakaali ja persilja monitoimikoneessa tai isolla leikkuulaudalla veitsen avulla. Leikkaa muut kasvikset pieniksi kuutioiksi ja lisää salaattiin. Lisää öljy, mehu ja mausteet. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.

Pin It

Kotitalousopettajan resepti hyvään elämään: Herkullista ruokaa, liikuntaa ja iloista mieltä

kategoriassa Ajankohtaista

"En usko pikadieetteihin tai muodikkaisiin rajoitettuihin ruokavalioihin. Noudatan suomalaisia ravitsemussuosituksia ja kohtuullisuutta kaikessa sekä liikun…

Jaakko Kolmonen, 70 vuotta: Terveenä kaiken ikää

kategoriassa Ajankohtaista

Legendaarinen keittiömestari, opetusneuvos Jaakko Kolmonen täytti pyöreät 70 vuotta toukokuun alussa. – Vietin syntymäpäivääni ukkina.…

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…