header

Hengähdystauko

Treenatessa ulkona tuntuu ihan syyskuulta, mutta vilkaisemalla kalenteriin siellä lukeekin joulukuu.

Pari talvea sitten oli tähän aikaan sama tilanne, ei lunta. Mutta pakkasta sentään oli. Viikkoa ennen joulua kotiuduin kahden viikon leiri- ja kisareissulta Itävallan Obertilliachista. Siellä oli aivan huippuolosuhteet! Lunta reilusti, paljon aurinkoa ja pikku pakkasta.

Siellä ei tunneta laduilla valaistusta niin jos meinasi toisen lenkin tehdä hiihtämällä niin sai varustautua omalla otsalampulla. Välillä olo oli kuin hiihtäisi taikametsässä. Hanget välkehti tähtitaivaan alla ja puihin oli käpertynyt paksu kuura. Sanoinkin kummitätille, joka oli katsomassa meidän junioria siellä, että tankkaa nyt kunnolla tätä ihanuutta. Kotona odottaa harmaus ja sateet.

Niitähän on sitten riittänyt. Aikaisempina vuosina olisin varmasti ollut ihan hepulissa, kun ei ole lunta ja pitäisi päästä kunnolla hiihtämään. Onneksi Lahdessa pääsi joulunpyhiin asti hiihtämään tykkibaanalla. Nyt siitäkin alkaa olemaan vaan muisto. Toki olisihan voitu lähteä pohjoiseen lumen perässä, mutta halusin jäädä kotia. Sanoinkin miehelleni, että mielummin poljen alakerrassa vaikka koko joululoman spinningpyörällä kuin lähdetään taas reissuun. Heti vuoden alusta sitä on taas tiedossa useamman viikon verran niin jossain vaiheessa on pakko ladata akut.

Olen nauttinut treeneistä ja harjoituksien tuntemuksista. Yrittänyt opiskella kroppaa koko ajan lisää ja huomata niitä pieniä merkkejä. Ja miettinyt mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun juniori jää kotia reissun ajaksi. Opettavaista myös äidille. Ikävä tulee varmasti molemmin puolin ja en usko, että ilman kyyneleitä selviän lähtemään kotoa. Hän on reipas nuori mies ja pärjää varmasti. Onneksi on puhelimet, facetimet, skypet ja sun muut vempaimet niin saa pidettyä yhteyttä. Ääneen kuulee ainakin :)

Alla ohje öljylle yhden suosikki yrttini kanssa.

Basilikaöljy

3dl tuoreita basilikan lehtiä
3dl Virgino luomu kylmäpuristettua rypsiöljyä
ripaus karkeaa himalajan suolaa

Silppua basilika karkean suolan kanssa blenderissä. Lisää öljy juoksevana nauhana ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Öljy on valmista käytettäväksi. Se säilyy jääkaapissa noin pari viikkoa. Käytä esim. salaatinkastikkeena.

Pin It

Grilli kuumaksi! Grillattua broilerin rintaa ja uunipunajuuria fetan kera

kategoriassa Blogi

Kauan odotettu kesä on täällä, ja moni on siirtynyt kokkaamaan sekä ruokailemaan ulkosalle. Virginon makuöljyt…

Suomalainen poro-juurespata maistuu loppusyksyn viikonloppuina

kategoriassa Blogi

Kun ulkona on kylmää, kosteaa ja tuulista, tekee mieli lämmittävää pataruokaa. Suomalainen poronliha on ekologinen…

Pohjoismainen ruokavalio auttaa välttämään aivoinfarktin

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkimuksessa pohjoismaisen ruokavalion keskeisiksi piirteiksi määriteltiin kala, kaurapuuro, ruisleipä, juurekset, kaali sekä omenat ja päärynät.…