header

Mitä tänään syötäisiin

Tuttu tunne, vaikka mietinkin etukäteen mitä syödään. Yleensä olen miettinyt pääraaka-aine jo päiviä etukäteen, mutta miten sitä jalostaisi hyväksi ateriaksi.

Pakastinta on hyvä alkaa tyhjentämään ettei seuraavana kesänä ole liikaa ylivuoteisia pakasteita. Ja nämä pitemmän kaavan kokkailut on harvinaista herkkua.

Kohta kausi pyörähtää täyteen vauhtiin niin nyt saa vielä nauttia oman keittiön touhuista.

Toissapäivänä otin sulamaan hirvenlihaa jääkaappiin, että Pyhäinpäivän kunniaksi näkisi vähän enemmän vaivaa ruoan eteen. Nettiavuksi, että mitähän muuta siitä voisi tehdä kuin paistin. Löysin ohjeen, jonka tuunasin sen näköiseksi mitä löytyi omasta kaapista.


Hirviwokki

900g hirvenlihaa

Marinadi:
1dl soijakastiketta
1 dl punaviiniä
2 rkl Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
rouhittua mustapippuria
pari tuoreta rosmariinin oksaa

Lisäksi:
Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
3 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
3 paprikaa
500g tuoreita sieniä esim. suppilovahveroita
suolaa

Suikaloi hirvenliha ja tee marinadi. Laita lihat astiaan tai muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Pilko sipulit, paprikat ja suppilovahverot. Nostele suikaloitu hirvenliha marinadista pannulle, jossa on öljyä. Paista pinta kiinni ja lisää sipulit, parikat ja sienet. Lihan pitää jäädä meheväksi niin maistele välillä. Lisää lopuksi suola oman maun mukaan. Tarjoile riisin tai salaatin kanssa.

Pin It

Pitkään haudutettua mureaa lihaa ja sienimuhennosta

kategoriassa Blogi

On ekologista ja myös taloudellista laittaa ruokaa edullisemmista ruhonosista. Porsaan etuselästä saa pitkään hauduttamalla mureaa…

Virgino hienosti esillä Saksassa CITTI -myymälöissä

kategoriassa Ajankohtaista

Saksassa oli kolmessa kaupungissa esillä ja maistatuksessa hieno kattaus suomalaisia elintarvikkeita. Pitkän ”Pure Finland –…

Sulatejuustolla täytetty lihamureke

kategoriassa Blogi

Lihamureke, jota lapsuudessani sanottiin färssiksi, valmistuu arkiaterialle helpommin kuin lihapullat. Sulatejuustolla täytetty lihamureke on maukasta…