header

Kauden parhaat blinit!

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta tattarijauhoa, ja siitä syntyikin herkullisia blinejä. Blinien tekeminen on paljon helpompaa kuin moni uskookaan!

Blinitaikinan voi tehdä valmiiksi samana aamuna tai vaikka jo edellisenä iltana, mutta viimeistään tuntia ennen paistamista.

10 g hiivaa
2 ½ dl haaleaa maitoa
1 ½ dl tattarijauhoa
1 1/2 dl vehnäjauhoa
4 rkl kermaviiliä
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 dl olutta tai vichyä

Liuota hiiva maitoon. Lisää tattarijauhot, vehnäjauhot, kermaviili, öljy, muna ja suola. Vatkaa taikina sileäksi ja anna kohota vähintään tunnin ajan huoneenlämmössä. Lisää olut tai vichyvesi taikinaan juuri ennen paistamista.

Lämmitä blinipannu tai paistinpannu ja lisää pannulle hiukan voita sekä rypsiöljyä. Paista pieniä, paksuja lettuja keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä.

Tarjoa lämpimien blinien kanssa smetanaa, mätiä, silputtua punasipulia ja tillisilppua.

Pin It

Välipala auttaa jaksamaan - Säännöllinen ateriarytmi

kategoriassa Ajankohtaista

Maaseudun Tulevaisuudessa 19.8.2011 muistutettiin, että säännöllinen ateriarytmi tukee jaksamista koulussa, töissä ja vapaa-ajalla. Pääaterioiden välissä…

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

kategoriassa Blogi

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja…

Rasvaton maito ja rypsiöljy hyviä valintoja terveyden kannalta

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalainen pari vuosikymmentä jatkunut Strip baby -tutkimus on näyttänyt, että rasvatonta maitoa, margariinia ja rypsiöljyä…