header

Kauden parhaat blinit!

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta tattarijauhoa, ja siitä syntyikin herkullisia blinejä. Blinien tekeminen on paljon helpompaa kuin moni uskookaan!

Blinitaikinan voi tehdä valmiiksi samana aamuna tai vaikka jo edellisenä iltana, mutta viimeistään tuntia ennen paistamista.

10 g hiivaa
2 ½ dl haaleaa maitoa
1 ½ dl tattarijauhoa
1 1/2 dl vehnäjauhoa
4 rkl kermaviiliä
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 dl olutta tai vichyä

Liuota hiiva maitoon. Lisää tattarijauhot, vehnäjauhot, kermaviili, öljy, muna ja suola. Vatkaa taikina sileäksi ja anna kohota vähintään tunnin ajan huoneenlämmössä. Lisää olut tai vichyvesi taikinaan juuri ennen paistamista.

Lämmitä blinipannu tai paistinpannu ja lisää pannulle hiukan voita sekä rypsiöljyä. Paista pieniä, paksuja lettuja keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä.

Tarjoa lämpimien blinien kanssa smetanaa, mätiä, silputtua punasipulia ja tillisilppua.

Pin It

Pellolta pulloon suomalaisilta sopimusviljelijöiltä - Heikki ja Ilkka Sohkanen

kategoriassa Ajankohtaista

Heikki Sohkanen ja hänen poikansa Ilkka Sohkanen ovat viljelijöitä monessa polvessa. Myös innostus rypsin viljelyyn…

Lämpimät sienileivät – herkkuja vaikka muutamasta sienestä!

kategoriassa Blogi

Syksyn sienisato on erinomainen, ja nyt alkaa kantarellien ohella maasta putkahtaa mm. herkkutatteja. Vaikka löytäisit…

Kalakeitto portugalilaisella tvistillä

kategoriassa Blogi

Kun ruokaa kerran pitää laittaa, niin miksei samantien valmistaisi herkullista ruokaa! Portugalilainen kalakeitto on helppo,…