header

Kauden parhaat blinit!

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta tattarijauhoa, ja siitä syntyikin herkullisia blinejä. Blinien tekeminen on paljon helpompaa kuin moni uskookaan!

Blinitaikinan voi tehdä valmiiksi samana aamuna tai vaikka jo edellisenä iltana, mutta viimeistään tuntia ennen paistamista.

10 g hiivaa
2 ½ dl haaleaa maitoa
1 ½ dl tattarijauhoa
1 1/2 dl vehnäjauhoa
4 rkl kermaviiliä
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 dl olutta tai vichyä

Liuota hiiva maitoon. Lisää tattarijauhot, vehnäjauhot, kermaviili, öljy, muna ja suola. Vatkaa taikina sileäksi ja anna kohota vähintään tunnin ajan huoneenlämmössä. Lisää olut tai vichyvesi taikinaan juuri ennen paistamista.

Lämmitä blinipannu tai paistinpannu ja lisää pannulle hiukan voita sekä rypsiöljyä. Paista pieniä, paksuja lettuja keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä.

Tarjoa lämpimien blinien kanssa smetanaa, mätiä, silputtua punasipulia ja tillisilppua.

Pin It

Ruokavalinnoilla suuri merkitys sairaudesta toipumiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Koronavirustartunnan saaneiden kuten muidenkin sairastuneiden on tärkeä huolehtia riittävästä ravinnon ja nesteen saannista sairastamisen aikanakin,…

Venäläiset cebureki-piiraat vappuun

kategoriassa Blogi

Vappuun sopivat oivallisesti venäläiset cebureki-piiraat. Ne voi vappumunkkien tapaan uppopaistaa öljyssä, tai sitten sivellä piiraiden…

Elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

Tiina Rantanen on ruoka- ja viinitoimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus niin hellan kuin…