Sain kokeiltavaksi Risentan uutta tattarijauhoa, ja siitä syntyikin herkullisia blinejä. Blinien tekeminen on paljon helpompaa kuin moni uskookaan!
Blinitaikinan voi tehdä valmiiksi samana aamuna tai vaikka jo edellisenä iltana, mutta viimeistään tuntia ennen paistamista.
10 g hiivaa
2 ½ dl haaleaa maitoa
1 ½ dl tattarijauhoa
1 1/2 dl vehnäjauhoa
4 rkl kermaviiliä
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 dl olutta tai vichyä
Liuota hiiva maitoon. Lisää tattarijauhot, vehnäjauhot, kermaviili, öljy, muna ja suola. Vatkaa taikina sileäksi ja anna kohota vähintään tunnin ajan huoneenlämmössä. Lisää olut tai vichyvesi taikinaan juuri ennen paistamista.
Lämmitä blinipannu tai paistinpannu ja lisää pannulle hiukan voita sekä rypsiöljyä. Paista pieniä, paksuja lettuja keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä.
Tarjoa lämpimien blinien kanssa smetanaa, mätiä, silputtua punasipulia ja tillisilppua.