header

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja viileinä kesäpäivinä. Kesällä keitto on kevyttä, siinä on paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä.

Thaimaalaista keittoa varten hanki ainekset itämaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä. Voit myös valmistaa keiton muunnellen ja soveltaen lähikaupan aineksista.

Thaimaalainen kookos-kanakeitto
400 g broilerin rintafileetä suikaleina
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
6 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä (luomukanaliemikuutio kuumaan veteen liuotettuna)
½ dl kuorittua tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1 paloiteltu sitruunaruoho
4 limen lehteä
1 punainen paprika paloiteltuna
1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
2 pientä chiliä hienonnettuina
3 rkl kalakastiketta
5 rkl limemehua
½ tl hienoa merisuolaa (tai maun mukaan)
tuoretta korianteria tai persiljaa

Ruskista broilerinpalat kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kookosmaito ja kanaliemi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja keitä muutama minuutti. Mausta keitto ja tarkista maku.

Pin It

Rouva Kasvikselta kiinnostava kirjauutuus

kategoriassa Ajankohtaista

Syksyn odotettu kirjauutuus antaa innostavaa tietoa kasviksista ja niiden käytöstä herkullisella tavalla. Kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen…

Potkupyöräilyn huipulla kisaava Sami Kuisma luottaa terveelliseen ruokavalioon

kategoriassa Ajankohtaista

Riihimäellä asuva Sami Kuisma on intohimoinen kuntoilija. ”Olen harrastanut kaikenlaista liikuntaa lähes koko elämäni. Enimmäkseen…

Terveellinen ruoka antaa potkua

kategoriassa Ajankohtaista

”Ruuanlaitto ja leipominen on ollut minulle mieleistä puuhaa lapsesta saakka, kotitaloudestakin tuli yläasteella kiitettäviä arvosanoja.…