header

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja viileinä kesäpäivinä. Kesällä keitto on kevyttä, siinä on paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä.

Thaimaalaista keittoa varten hanki ainekset itämaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä. Voit myös valmistaa keiton muunnellen ja soveltaen lähikaupan aineksista.

Thaimaalainen kookos-kanakeitto
400 g broilerin rintafileetä suikaleina
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
6 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä (luomukanaliemikuutio kuumaan veteen liuotettuna)
½ dl kuorittua tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1 paloiteltu sitruunaruoho
4 limen lehteä
1 punainen paprika paloiteltuna
1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
2 pientä chiliä hienonnettuina
3 rkl kalakastiketta
5 rkl limemehua
½ tl hienoa merisuolaa (tai maun mukaan)
tuoretta korianteria tai persiljaa

Ruskista broilerinpalat kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kookosmaito ja kanaliemi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja keitä muutama minuutti. Mausta keitto ja tarkista maku.

Pin It

Marianne Heikkilän joulu on lepoa, lukemista ja ulkoilua perheen kanssa

kategoriassa Ajankohtaista

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kannustaa jokaista viettämään stressitöntä, levollista ja oman perheen näköistä joulua. Joulun…

Mustapekan Bostonleipä

kategoriassa Blogi

Mistä tietää, että syksy on tulossa? Jos lähden kotoa lenkille niin pääsen juoksemaan viljapeltojen halki…

Huomio rasvan laatuun - Rasvoissa ei olennaista määrä vaan laatu

kategoriassa Ajankohtaista

Kuluttaja-lehden artikkelin mukaan saamme kovaa, veren kolesteroliarvoja nostavaa rasvaa maitotuotteista, voista, rasvaisesta lihasta sekä leivonnaisista.…