header

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja viileinä kesäpäivinä. Kesällä keitto on kevyttä, siinä on paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä.

Thaimaalaista keittoa varten hanki ainekset itämaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä. Voit myös valmistaa keiton muunnellen ja soveltaen lähikaupan aineksista.

Thaimaalainen kookos-kanakeitto
400 g broilerin rintafileetä suikaleina
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
6 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä (luomukanaliemikuutio kuumaan veteen liuotettuna)
½ dl kuorittua tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1 paloiteltu sitruunaruoho
4 limen lehteä
1 punainen paprika paloiteltuna
1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
2 pientä chiliä hienonnettuina
3 rkl kalakastiketta
5 rkl limemehua
½ tl hienoa merisuolaa (tai maun mukaan)
tuoretta korianteria tai persiljaa

Ruskista broilerinpalat kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kookosmaito ja kanaliemi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja keitä muutama minuutti. Mausta keitto ja tarkista maku.

Pin It

Sunnuntaipäivälliselle ankanrintaa perunaröstien kera

kategoriassa Blogi

Ankanrinta on rasvaista, maukasta ja mureaa. Valmistus ei ole lainkaan hankalaa, kunhan seuraa ohjetta ja…

Kahteen kertaan kypsennetyt uuniperunat ovat mahtava lisuke

kategoriassa Blogi

Ystävä tarjosi lauantain päivällisellä kahteen kertaan paistettuja uuniperunoita savukalan ja salaatin kanssa. Näitähän oli pakko…

Hyvän elämän eväät: jalkapalloa, matkustelua ja ruuanlaittoa

kategoriassa Ajankohtaista

TPS jalkapallon tiedottaja Heikki Möttönen on intohimoinen penkkiurheilun harrastaja. Miehen muita kiinnostuksen kohteita ovat matkailu…