header

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja viileinä kesäpäivinä. Kesällä keitto on kevyttä, siinä on paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä.

Thaimaalaista keittoa varten hanki ainekset itämaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä. Voit myös valmistaa keiton muunnellen ja soveltaen lähikaupan aineksista.

Thaimaalainen kookos-kanakeitto
400 g broilerin rintafileetä suikaleina
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
6 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä (luomukanaliemikuutio kuumaan veteen liuotettuna)
½ dl kuorittua tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1 paloiteltu sitruunaruoho
4 limen lehteä
1 punainen paprika paloiteltuna
1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
2 pientä chiliä hienonnettuina
3 rkl kalakastiketta
5 rkl limemehua
½ tl hienoa merisuolaa (tai maun mukaan)
tuoretta korianteria tai persiljaa

Ruskista broilerinpalat kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kookosmaito ja kanaliemi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja keitä muutama minuutti. Mausta keitto ja tarkista maku.

Pin It

Red velvet -kakku, makeaa mahan täydeltä

kategoriassa Blogi

Kesälomalla on aikaa laittaa ruokaa, leipoa ja testata uusia reseptejä! Ystäväni oli tulossa kylään, joten…

Korvaa kalliit superfoodit kotimaisilla ruoka-aineilla

kategoriassa Ajankohtaista

Superfoodiksi kutsutaan ruokia, joilla on erityisen hyvä ravintosisältö. Ala vilisee väitteitä tuotteiden terveysvaikutuksista, mutta Helsingin…

Virgino aloitti viennin Saksaan!

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon öljyjä saa jatkossa myös Saksasta. Tsekkaa hienot Saksan tuotteemme, kokeile herkullista bratwursti-hapankaalireseptiä ja osallistu…