header

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja viileinä kesäpäivinä. Kesällä keitto on kevyttä, siinä on paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä.

Thaimaalaista keittoa varten hanki ainekset itämaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä. Voit myös valmistaa keiton muunnellen ja soveltaen lähikaupan aineksista.

Thaimaalainen kookos-kanakeitto
400 g broilerin rintafileetä suikaleina
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
6 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä (luomukanaliemikuutio kuumaan veteen liuotettuna)
½ dl kuorittua tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1 paloiteltu sitruunaruoho
4 limen lehteä
1 punainen paprika paloiteltuna
1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
2 pientä chiliä hienonnettuina
3 rkl kalakastiketta
5 rkl limemehua
½ tl hienoa merisuolaa (tai maun mukaan)
tuoretta korianteria tai persiljaa

Ruskista broilerinpalat kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kookosmaito ja kanaliemi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja keitä muutama minuutti. Mausta keitto ja tarkista maku.

Pin It

Luomua valitaan turvallisuuden takia - Luomuliiton puheenjohtaja Jaakko Nuutila

kategoriassa Ajankohtaista

Tunnettu ja arvostettu keittiömestari Jaakko Nuutila vaikuttaa nykyään Luomuliiton puheenjohtajana. – Minua pyydettiin ehdokkaaksi ja…

Täytetty avocado pitää pintansa

kategoriassa Blogi

Täytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä…

Grillissä voi tehdä mitä vain – vaikka rosvopaistia!

kategoriassa Ajankohtaista

Keittiömestari Kim Palhus viihtyy kesällä parhaiten grillin ääressä, ja kehittää koko ajan uusia ideoita grilliherkuiksi.