header

Helppo, helpompi, omenapaistos

omenapaistosSyyskuu, ihana raikkaiden päivien, omenien, sienten ja puolukoiden aika.

Kun arki-iltana tekee mieli jotain hyvää mutta terveellistä, omenapaistos valmistuu nopeasti. Kylmäpuristetun rypsiöljyn hiukan pähkinäinen aromi sopii omenapaistokseen erinomaisesti.

4 omenaa
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä
0,5 dl intiaanisokeria, täysruokosokeria tai fariinisokeria
1 tl kanelia
1/3 aitoa vaniljajauhetta
ripaus hienoa merisuolaa

Pese ja viipaloi omenat. Voitele piirakkavuoka rypsiöljyllä ja levitä omenaviipaleet vuokaan. Sekoita muut aineet kulhossa ja ripottele tasaisesti omenien päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Voit toki käyttää tavallista sokeria, suolaa ja vaniljasokeria, mutta silloin paistoksesta ei tule aivan niin maukas. Vinkki: vaniljakastikkeen sijasta kastikkeeksi sopii vaniljajogurtti!

Pin It

Fiiliksiä alpeilta

kategoriassa Blogi

Takana on ensimmäiset viisi päivää leiriä Itävallan Ramsaussa. Taivaalta on tullu vettä, lunta ja räntää,…

Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

kategoriassa Blogi

Mausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat. Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä,…

Kauneutta kylmäpuristetusta öljystä ja kahvinpuruista!

kategoriassa Ajankohtaista

Luonnonmukaiset, edulliset ja ekologiset keinot kauneudenhoitoon kiinnostavat monia. Keittiön kaapeista löytyy paljon edullisia aineksia, joista…