header

Helppo, helpompi, omenapaistos

omenapaistosSyyskuu, ihana raikkaiden päivien, omenien, sienten ja puolukoiden aika.

Kun arki-iltana tekee mieli jotain hyvää mutta terveellistä, omenapaistos valmistuu nopeasti. Kylmäpuristetun rypsiöljyn hiukan pähkinäinen aromi sopii omenapaistokseen erinomaisesti.

4 omenaa
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä
0,5 dl intiaanisokeria, täysruokosokeria tai fariinisokeria
1 tl kanelia
1/3 aitoa vaniljajauhetta
ripaus hienoa merisuolaa

Pese ja viipaloi omenat. Voitele piirakkavuoka rypsiöljyllä ja levitä omenaviipaleet vuokaan. Sekoita muut aineet kulhossa ja ripottele tasaisesti omenien päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Voit toki käyttää tavallista sokeria, suolaa ja vaniljasokeria, mutta silloin paistoksesta ei tule aivan niin maukas. Vinkki: vaniljakastikkeen sijasta kastikkeeksi sopii vaniljajogurtti!

Pin It

Rypsiöljy ulos kaapista!

kategoriassa Blogi

Olen viime elokuusta lähtien työskennellyt uudessa työpaikassa, Kotitalousopettajien liiton toiminnanjohtajana ja Kotitalous-lehden toimituspäällikkönä. Nyt keväällä…

E-vitamiini ehkäisee muistihäiriöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisen tutkimuksen mukaan iäkkäillä, joilla on korkeammat seerumin E-vitamiinitasot, on vähemmän muistihäiriöitä kuin muilla. Tutkijoiden…

Rahkavoitaikina rulettaa

kategoriassa Blogi

Kaupan pakastehyllystä löytyy nykyään monenlaista valmista piirastaikinaa. Ne ovatkin aivan erinomaisia tuotteita moneen tarkoitukseen. Silti…