header

Helppo, helpompi, omenapaistos

omenapaistosSyyskuu, ihana raikkaiden päivien, omenien, sienten ja puolukoiden aika.

Kun arki-iltana tekee mieli jotain hyvää mutta terveellistä, omenapaistos valmistuu nopeasti. Kylmäpuristetun rypsiöljyn hiukan pähkinäinen aromi sopii omenapaistokseen erinomaisesti.

4 omenaa
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä
0,5 dl intiaanisokeria, täysruokosokeria tai fariinisokeria
1 tl kanelia
1/3 aitoa vaniljajauhetta
ripaus hienoa merisuolaa

Pese ja viipaloi omenat. Voitele piirakkavuoka rypsiöljyllä ja levitä omenaviipaleet vuokaan. Sekoita muut aineet kulhossa ja ripottele tasaisesti omenien päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Voit toki käyttää tavallista sokeria, suolaa ja vaniljasokeria, mutta silloin paistoksesta ei tule aivan niin maukas. Vinkki: vaniljakastikkeen sijasta kastikkeeksi sopii vaniljajogurtti!

Pin It

Karppaajien tulisi korvata hiilihydraatit kasviöljyillä

kategoriassa Ajankohtaista

Kovien rasvojen uusi suosio on nostanut viime vuosina suomalaisten kolesterolitasoja. Samalla kolesterolin haitat on kyseenalaistettu.…

Virginon tietovisa

kategoriassa Ajankohtaista

Tämä kilpailu on päättynyt! Tietovisa koulujen alkamisen kunniaksi!

Itsetehtyä joka päivä

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokablogia pitävä Anne Pfitzner sijoittui herkullisilla ohjeillaan neljän parhaan joukkoon Virginon reseptikisassa. "Sain idean reseptikisan…