header

Helppo, helpompi, omenapaistos

omenapaistosSyyskuu, ihana raikkaiden päivien, omenien, sienten ja puolukoiden aika.

Kun arki-iltana tekee mieli jotain hyvää mutta terveellistä, omenapaistos valmistuu nopeasti. Kylmäpuristetun rypsiöljyn hiukan pähkinäinen aromi sopii omenapaistokseen erinomaisesti.

4 omenaa
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä
0,5 dl intiaanisokeria, täysruokosokeria tai fariinisokeria
1 tl kanelia
1/3 aitoa vaniljajauhetta
ripaus hienoa merisuolaa

Pese ja viipaloi omenat. Voitele piirakkavuoka rypsiöljyllä ja levitä omenaviipaleet vuokaan. Sekoita muut aineet kulhossa ja ripottele tasaisesti omenien päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Voit toki käyttää tavallista sokeria, suolaa ja vaniljasokeria, mutta silloin paistoksesta ei tule aivan niin maukas. Vinkki: vaniljakastikkeen sijasta kastikkeeksi sopii vaniljajogurtti!

Pin It

Marianne Heikkilän joulu on lepoa, lukemista ja ulkoilua perheen kanssa

kategoriassa Ajankohtaista

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kannustaa jokaista viettämään stressitöntä, levollista ja oman perheen näköistä joulua. Joulun…

Eija Vilpas ja Riitta Havukainen: Hyvä ruoka, uni ja liikunta auttavat jaksamaan

kategoriassa Ajankohtaista

Energiset näyttelijäkaverukset Eija Vilpas ja Riitta Havukainen panostavat kiireisen arjen keskellä hyvinvointiin: liikuntaan, yöuniin ja…

Sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin

kategoriassa Ajankohtaista

"Jokaisen sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin. Kunnon suomalainen ruokavalio rypsiöljyllä ryyditettynä edistää terveyttä. Kotimainen…