header

Jouluinen kahvikakku

JouluinenMaustekakku MPiparkakkumausteilla ja kahvilla maustettu helppotekoinen kakku sopii jouluun!

Kylmäpuristetun rypsiöljyn aromikas, hiukan pähkinäinen maku käy maustekakkuun erinomaisesti.

5 dl vehnäjauhoja
2 dl raakaruokosokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 ½ dl kermaa
3 munaa
1 ½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl vahvaa kahvijuomaa (esim. tummapaahtoista kahvia tai espressoa)
leivitykseen pehmeää voita ja korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torvelliseen kakkuvuokaan (vetoisuus noin 2 l) ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 50 - 60 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista.

Pin It

Avocado on terveellinen, mutta samat rasvahapot saa ekologisemmin rypsiöljystä

kategoriassa Ajankohtaista

Hufvudstadsbladetin artikkelissa 24.9.2017 kerrotaan, että suomalaiset kuluttavat avocadoja enemmän kuin koskaan, ja kulutuksen oletetaan edelleen…

Virgino valloitti sydämen - Kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi

kategoriassa Ajankohtaista

– Kylmäpuristettua rypsiöljyä on löytynyt kaapista jo useamman vuoden ajan satunnaisesti. Mutta viime kesänä villiinnyin,…

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää…